SOCIAL 11 mai 2023

Încă o casă ridicată în Hetea, pentru trei copii săraci

de Diana Pantelimon | 12775 vizualizări

Construcția căsuței cu numărul 7 din cătunul sărac Hetea, ridicată la inițiativa preotului Vasile Antonie Tămaș din Vâlcele, se apropie de final. Aici vor locui trei copilași care până acum au trăit într-un grajd mic, în condiții inumane. Ajutorul oamenilor de bine este oricând binevenit, deoarece căsuța trebuie utilată și mobilată cu minimul necesar pentru ca micuții să simtă mai puțin greutățile mediului în care s-au născut. Totodată, de săptămâna viitoare, începe ridicarea căsuței cu numărul 8, în care vor sta nouă copii.

Preotul inimos, care este foarte popular pe toate canalele de socializare și este iubit și apreciat de toți cei care-l cunosc prin numeroasele sale campanii umanitare, dar nu numai, a spus redacției noastre că au început construcția căsuței numărul 7 la mijlocul lunii aprilie și că, în aproximativ patru zile, va fi finalizată.

„Căsuța numărul 6, pentru șase copii săraci, am terminat-o înainte de Sărbătorile Pascale. Numărul 7, de 22 mp, o terminăm acum, zilele acestea, în 3-4 zile, pentru trei îngerași. Căsuța numărul 8 o începem săptămâna viitoare, pentru nouă copii care stau momentan într-un bordei rece și vechi. Toate le-am ridicat din donații, a participat și Biserica, și eu personal, iar unii oameni au donat materiale de construcții. Dar mai avem nevoie. Manopera muncitorilor este cea mai costisitoare”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, preotul Vasile Antonie Tămaș.

Ideea de a construi astfel de case i-a venit în primăvara lui 2021, când l-a întâlnit pe Iosif, un copil blond cu ochi albaștri, de 5 anișori și foarte sărac, abandonat de ambii părinți. După căsuța lui Iosif a urmat a doua, pentru patru copilași, de data aceasta, care locuiau într-o casă veche, aflată într-o stare avansată de degradare. Apoi a treia a fost construită pentru cei mai săraci bunici, uitați de copii și nepoți, având în grijă un copil bolnav, cu retard, și care locuiau într-un bordei putred, invadat de șoareci. A patra căsuță a fost construită pentru Gheorghe, un bărbat de 62 de ani din satul Banca, județul Vaslui, bolnav de ciroză și nu numai, care trăia într-o clădire părăsită, în condiții greu de imaginat. Cel care a coordonat acolo lucrările a fost preotul Dănuț Braharu, iar finanțatorul principal Robert Frățilă din Ialomița. De căsuța cu numărul 5 s-au bucurat trei copii săraci, tot din Hetea.

Și iată că nu se oprește și își continuă campania cu multă dăruire, din suflet, pentru suflete.

Orice mic ajutor, pentru o viață mai bună a celor loviți de soartă, este mult apreciat. Donații se pot efectua pe mai multe căi: Revolut – 0768.901.642, Pay Pal - tamasantonie@gmail.com, BT pay – 0768.901.642. Despre felul în care îl puteți ajuta pe preot să-și ducă la bun sfârșit campaniile se pot găsi informații pe pagina sa de Facebook.

Părintele Vasile Antonie Tămaș este „Cel mai iubit preot din judeţul Covasna“, potrivit unui titlu acordat în 2016 de către Fundația Internațională „Omenia“. Totodată, în cadrul Galei Superlativelor OCV/CovasnaMedia 2022 a fost votat „Covăsneanul anului” de către cititorii CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna. A fost nominalizat atunci datorită proiectului „Biserica Bucuriei Copiilor”, în cadrul căruia, din donațiile oamenilor de bine, a construit un mic lăcaș de cult în Hetea. Este locul unde se strâng periodic aproximativ 300 de copii săraci, pe care îi ajută cu hrană, haine, dulciuri și jucării, cu mobilizarea masivă a mii de oameni din țară și străinătate. Biserica este momentan în stadiul pictării interiorului și va fi finalizată la începutul toamnei acestui an.

Preotul din Vâlcele duce neîntrerupt campanii de sprijin și se implică fără ezitare în numeroase cazuri sociale. Nici nu este de mirare că este apreciat atât în viața reală, cât și în cea virtuală. Postările sale pe rețelele de socializare au ajuns la milioane de vizualizări.

Sursa foto: Vasile Antonie Tămaș/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.