SOCIAL 1 octombrie 2018

Gânduri bune și Flori pentru Suflet pentru bătrânii din județul Covasna

de Covasna Media | 1047 vizualizări

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie), Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și Fundația Principesa Margareta a României organizează a 7-a ediție a Campaniei naționale de voluntariat „Flori pentru Suflet”. Campania este o modalitate de a promova alături de parteneri, colaboratori și voluntari, mesajul unei bătrâneți mai frumoase pentru vârstnicii din România.

Acțiunea va avea loc în 1 octombrie 2018, în parcurile centrale ale orașelor Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Baraolt, unde un grup de copii, beneficiari ai sistemului de protecție, vor distribui peste 200 de flori bătrânilor pe care îi vor întâlni sau persoanelor de diverse vârste, cu mesajul de a le oferi mai departe vârstnicilor din viața lor.  La nivel național, în perioada 27 septembrie – 7 octombrie, peste 60 de ONG-uri din toată țara, instituții publice, instituții de învățământ, companii sau voluntari vor susține mesajul unei bătrâneți demne pentru vârstnicii din România prin oferirea de flori și gânduri bune seniorilor.

Detalii se găsesc pe www.niciodatasingur.ro/floripentrusuflet.

Campania este organizată la nivel internațional de către Federația Internațională les petits frères des Pauvres în țări precum Franța, Spania, Ungaria, Elveția, Germania, Polonia, Mexic, Canada sau Statele Unite ale Americii. Mesajul global al campaniei este întărirea relațiilor între generații pentru a oferi bâtrâneți frumoase și lipsite de griji, prin mobilizarea de voluntari în sprijinul vârstnicilor.

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.