SOCIAL 6 ianuarie 2019

„Fii eroul cuiva! Este în sângele tău!”

de Daniela Luca | 835 vizualizări

Primele două ediții ale campaniei de donare de sânge s-au bucurat de un adevărat succes

Szimpla Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna, organizează luni, 7 ianuarie, o nouă campanie de donare de sânge. Aflată la a treia ediție, campania de colectă mobilă de la cafeneaua Szimpla din centrul orașului Sfântu Gheorghe, „Be Someone's Hero! It's In Your Blood!” (din engl. „Fii eroul cuiva! Este în sângele tău!”) își propune să-i stimuleze pe oameni să salveze vieți cu ajutorul donării de sânge.

Cei care doresc să înceapă anul cu o faptă bună și doresc să doneze sânge, sunt așteptați luni, 7 ianuarie 2019, la Szimpla, în intervalul orar 8:00 – 12:30. Recoltarea de sânge va fi realizată de personalul specializat al Centrului de Transfuzie Sanguină Covasna, în incinta Szimpla Sfântu Gheorghe, local situat pe strada 1 Decembrie 1918, Nr.37.

În anunțul publicat în mediul online, organizatorii campaniei explică care sunt avantajele donării de sânge, dar și care sunt condițiile de care trebuie să se țină cont.

„Înainte de donare trebuie să fiți odihniți, să luați cina în seara dinaintea zilei donării și micul dejun în ziua donării, însă ambele mese trebuie să fie sărace în grăsimi. De asemenea, trebuie să consumați multe lichide (apă, ceai). Cei care au tensiunea arterială mică, pot consuma și o cafea înainte de donare. În timpul donării purtați haine cu mâneci care se pot ridica ușor mai sus de cot. Relaxați-vă! După donare, rehidratați-vă consumând lichide. Personalul medical vă va pune câteva întrebări legate de starea de sănătate, și vi se va face un mic examen medical – temperatura, puls, tensiune”,  transmit organizatorii.

La capitolul condițiilor care trebuie îndeplinite de persoanele care vor să devină donatori, se numără: vârsta cuprinsă între 18 - 60 de ani, greutatea corporală peste 55 kg și tensiunea arterială maximă să nu depășească 200 mmHg, iar cea minimă 100 mmHg. Donatorul sa nu prezinte afecțiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operație de ulcer.

Primele două ediții a campaniei s-au desfășurat în lunile aprilie și iulie ale anului trecut, iar rezultatul a fost unul de succes. Campaniile de donare de sânge de la Szimpla a ajutat la dublarea cantității de sânge donate într-o zi. Oamenii de bine, prieteni și cunoscuți ai coordonatorilor, și-au făcut curaj și s-au prezentat atunci la autobuzul pentru colectă mobilă, alăturându-se astfel misiunii de a salva viețile semenilor.

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.