SOCIAL 18 ianuarie 2023

Reduceri și beneficii pentru 22 de familii din Târgu Secuiesc

de Diana Pantelimon | 411 vizualizări

Pentru anul curent, în Târgu Secuiesc s-au solicitat 22 de carduri pentru familii numeroase. Cu ajutorul acestora, familiile cu trei sau mai mulți copii pot beneficia de reduceri sau gratuități.

Deținătorii cardurilor pot avea reduceri de 50% la abonamentele de acces la programele şi acţiunile culturale organizate de instituţiile de cultură aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Târgu Secuiesc (respectiv Casa de Cultură Vigadó – Teatrul Orășenesc Udvartér Teátrum); reduceri de 50% la biletele de acces la patinoarul artificial Deme László; reduceri la biletele de acces și abonamente la bazele sportive, dar și abonamente gratuite pentru parcările publice și rezidențiale aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Târgu Secuiesc, potrivit site-ului primăriei, kezdi.ro.

Pentru a beneficia de aceste facilități, familiile numeroase trebuie să îndeplinească anumite condiții. Trebuie să aibă domiciliul sau reședința pe teritoriul administrativ al municipiului Târgu Secuiesc, cel puţin unul dintre părinţi să realizeze venituri impozabile, indiferent de sursa de venit, și să nu aibă datorii la bugetul local. Totodată, copiii trebuie să fie înscrişi la o unitate de învăţământ şi să nu aibă mai mult de 20 de absenţe nemotivate pe an, cu excepţia celor înscrişi la grădiniţe, conform aceleiași surse.

„Suntem foarte încântați că 22 de familii numeroase au solicitat cardul și, prin beneficiile pe care le are, putem ajuta familiile să aibă un ritm de viață sportiv și cultural mai accentuat. Suntem conștienți că e mult mai grea pentru ei întreținerea copiilor și primăria încearcă să sprijine familiile respective cu beneficii adiționale”, a transmis, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, viceprimarul Szilveszter Szabolcs.

Programul multianual de sprijinire a familiilor cu minimum trei copii a fost lansat de Primăria Târgu Secuiesc în anul 2021, când s-au înscris 26 de familii. Cardul trebuie reînnoit în fiecare an.

Un program similar se desfășoară și în municipiul reședință de județ, Sfântu Gheorghe. S-a lansat în 2019, și de atunci familiile cu mai mult de trei copii pot beneficia de bilete și abonamente la preț redus la teatru și concerte organizate de Casa de Cultură „Kónya Ádám”, reduceri la patinoar, piscină, ştrand, Șugaș Spa și la pârtiile de schi din staţiunea Şugaş Băi. Și aici parcările rezidențiale (dacă mai sunt locuri libere pe strada reședinței) și publice sunt gratuite.

Sursa foto: Kézdivásárhely Önkormányzata/Primăria Târgu Secuiesc/ Facebook

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.