SOCIAL 31 iulie 2020

Elevii covăsneni lansează o provocare pentru politicienii locali care vor funcții publice

de Covasna Media | 1768 vizualizări

Sistemul de educație din România are în continuare multe lipsuri, iar cu ocazia alegerilor locale ce vor avea loc în toamna acestui an,  Consiliul Județean al Elevilor Covasna se alătură demersului „Educația – prioritară, nu doar în campanie electorală”, inițiat de Consiliul Național al Elevilor.

„În anul 2020, încă există un număr considerabil de școli care au grup sanitar exterior, fără apă curentă și canalizare, elevii neputând să beneficieze de condiții de igienă adecvate.      

De asemenea, situații revoltătoare există în rândul școlilor care permit susținerea orelor de curs pe timpul iernii în condiții de temperatură scăzute. În plus, elevii navetiști sunt nevoiți să folosească mijloace de transport în comun aflate într-o stare necorespunzătoare, care, de cele mai multe ori, nu respectă programul de funcționare.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care, în acest an, reprezentanții elevilor s-au întâlnit cu liderii partidelor politice la nivel național, iar în perioada următoare, vor exista discuții cu candidații la alegerile locale din fiecare județ.

Chiar dacă elevii nu au drept de vot, nevoile acestora nu trebuie neglijate de către factorii decizionali, care trebuie să gândească și să implementeze măsuri pentru a oferi elevilor acces necondiționat la educație de calitate”, este mesajul elevilor reprezentanți de la nivel național, postat pe pagina de Facebook „Consiliul Național al Elevilor”.

Astfel, îi provocăm pe candidații covăsneni la alegerile locale din acest an, indiferent de funcțiile pentru care candidează, să își asume dezvoltarea educației printr-o serie de angajamente clare. Nu ne mai dorim promisiuni, ci ne dorim schimbare!

Toți candidații la alegerile locale își pot asuma că se vor lupta pentru schimbarea în bine a sistemului de educație covăsnean completând declarația de angajament pusă la dispoziție de Consiliul Național al Elevilor (link: https://consiliulelevilor.ro/wp-content/uploads/2020/07/Scrisoare-de-angajament.pdf?fbclid=IwAR06B1pbvSk5Ri06YKoy8dQYNOKaXzNtDPMuJNgwuBZNpA46i_L6Vct-xQw).

Scrisoarea de angajament completată poate fi trimisă către Consiliul Național al Elevilor la adresa de email: contact@consiliulelevilor.ro și publicată în mediul online, pe conturile publice sau private ale fiecărui candidat. Astfel vom putea vedea că vă pasă!

Sursă: Comunicat de presă, Biroul de presă al Consiliului Județean al Elevilor Covasna

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.