SOCIAL 19 aprilie 2019

Ediţia A XVI–a a Concursului Naţional „Mesajul meu antidrog” 2018 -2019

de Covasna Media | 1333 vizualizări

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog teritoriale, a desfășurat la nivel naţional, în anul școlar 2018-2019, ediţia a XVI–a a concursului „Mesajul meu antidrog”.

„Mesajul meu antidrog” este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea ANA.

Ediţia a XVI–a a concursului s-a derulat în perioada anului școlar 2018-2019, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din toate judeţele ţării şi din Bucureşti.

Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.  

La nivelul județului nostru, parteneri în acest proiect, alături de ANA, au fost Inspectoratul Școlar Județean Covasna și Direcția de Sănătate Publică Covasna, care de altfel a și asigurat premiile câștigătorilor la faza județeană.

Secţiunile ediţiei a XVI-a sunt: eseu literar, arte vizuale (grafică, desen şi fotografie), film scurt metraj, spot, iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

***

În cadrul activității de jurizare a concursului național „Mesajul meu antidrog”, ediția a XVI-A, organizată la sediul Direcției de Sănătate Publică în urma evaluării lucrărilor înscrise în concurs – faza județeană, au fost centralizate următoarele rezultate:

  • secțiunea ARTE VIZUALE

 Locul I – CSUTKA ZSANNA, cls. a VII-a E - Școala Generală Váradi József, Sf.Gheorghe, Jud.Covasna;

Locul II – INCZE KRISZTA KATALIN, cls.a IX-a A, Liceul Teoretic Mikes Kelemen, Sf.Gheorghe, Jud.Covasna;

Locul III – ASZTALOS SZABRINA, cls.a X-a C, Liceul Teoretic Mikes Kelemen, Sf.Gheorghe, Jud.Covasna.

  • secțiunea ESEU LITERAR

Locul I – STOICA MARIA, cls. a VII a, Școala Gimnazială "Mihail Sadoveanu" Întorsura Buzaului, Jud. Covasna.

  • secțiunea SPOT/FILM

Locul I – CSENTERI ANNA, BLÁGA GYOPÁR, KANYO BERNADETTE, cls a X-a C, Colegiul Național  „Szekely Miko” Sf.Gheorghe, Jud.Covasna;

Locul II – SALAMON ESZTER, KOSZTA ANDREA, cls. a X-a A, Colegiul Național  „Szekely Miko” Sf.Gheorghe, Jud.Covasna;

Locul III – KÁDÁR ZAKARIÁS, OTVŐS MÓZES, FINNA ÁRPÁD, cls.a X-a C, Colegiul Național  „Szekely Miko” Sf.Gheorghe, Jud.Covasna.

În total, au fost înscrise 190 de lucrări, au participat 209 de elevi din învățământul gimnazial și liceal, 30 de cadre didactice și 12 unități de învățământ.

Festivitatea de premiere a câștigătorilor Mesajului meu antidrog, ediția a XVI-a, a fost organizată la sediul Direcției de Sănătate Publică Covasna în data de 18.04.2019, ora 10.00, iar premiile constând în brățări fitness, tricouri, shorturi și seturi bandminton, au fost asigurate de către Direcția de Sănătate Publică Covasna. Felicitări câștigătorilor și mulțumim partenerilor pentru sprijinul acordat, în derularea în condiții optime a concursului!

(Coordonator CPECA Covasna,

Insp.spec.adm.publică Liliana Lazea)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.