SOCIAL 28 aprilie 2021

DSP activează o echipă mobilă pentru vaccinarea persoanelor imobilizate la domiciliu

de Agerpres | 1186 vizualizări

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna a anunţat, marţi, că începând de luna viitoare o echipă mobilă se va ocupa de imunizarea persoanelor imobilizate la domiciliu, care solicită administrarea vaccinului anti-COVID-19.

„Persoanele imobilizate la domiciliu pot solicita de la DSP, recomandabil prin medicul de familie, ca o echipă mobilă să rezolve vaccinarea lor. Evident din cauza numărului redus de personal şi din cauza necesităţii organizării unor trasee, aceste solicitări nu pot fi onorate de pe o zi pe alta, dar ne străduim să facem faţă şi la acestea“, a declarat directorul instituţiei, Agoston Laszlo.

Acesta a declarat pentru AGERPRES că autorităţile caută soluţii pentru a mări numărul persoanelor vaccinate, iar în acest scop sunt dispuse să creeze centre de vaccinare şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţ, menţionând că deja au fost transmise adrese de informare către acestea şi se aşteaptă un răspuns pentru a vedea câte sunt interesate.

„Pe de altă parte, dorim să introducem şi vaccinarea la operatorii economici pentru personalul propriu şi membrii de familie ai acestora în cazul în care există solicitări în acest sens“, a mai spus Agoston Laszlo.

În judeţul Covasna există la ora actuală 7 centre de vaccinare cu 15 linii, care au o capacitate totală de imunizare de 1.260 de persoane pe zi, însă, potrivit directorului DSP Covasna, în judeţ se vaccinează zilnic între 800 şi 900 de persoane.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.