SOCIAL 8 martie 2023

Două proiecte de lege care vin în sprijinul mamelor, depuse astăzi în parlament de către deputați PNL, în colaborare cu Mirela Retegan, fondatoarea Gașca Zurli (P)

de Covasna Media | 1048 vizualizări

PNL sprijină și protejează mamele și familiile din România! Deputații PNL Mara Calista, Florin Alexe și Alin Ignat au depus astăzi două proiecte importante pentru mame și părinți: unul pentru majorarea indemnizației de creștere a copilului și unul pentru acordarea respectului cuvenit în spațiul public femeilor însărcinate și părinților care sunt însoțiți de copii sub 5 ani.

Concret, se propune creșterea pragului minim și maxim al indemnizației de creștere a copilului, astfel încât valoarea minimă crește de la 1.250 lei la 1.800 lei, iar valoarea maximă va ajunge la 12.000 lei, de la 8.500 cât este în prezent.

Prin cel de-al doilea proiect depus, se acordă un plus de protecție și de respect unor categorii de persoane care se află în situații speciale. Astfel, femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani vor avea prioritate la casieriile unităților comerciale și ale instituțiilor publice și vor avea locuri de parcare special amenajate.

Inițiativa a fost realizată în colaborare cu Mirela Retegan, fondatoare Gașca Zurli. În contextul declinului demografic înregistrat de România, PNL susține măsurile de protecție suplimentară pentru femeile însărcinate și pentru părinții cu copii mici.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.