SOCIAL 30 octombrie 2020

Deschiderea proiectului „Ora de integritate” – parteneriat între D.G.A. și C.N.M.V. Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1059 vizualizări

Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe derulează, în perioada octombrie 2020 – iunie 2021, proiectul „Ora de Integritate”, ce are ca obiectiv dezvoltarea valorilor morale și adoptarea unui comportament în acord cu acestea.

Întrucât, în această perioadă, instituțiile de învățământ din municipiul Sfântu Gheorghe își desfășoară activitățile didactice exclusiv online, prima întâlnire din cadrul acestui proiect, între reprezentantul Serviciului Județean Anticorupție Covasna și elevii claselor a XI-a din C.N.M.V., a avut loc miercuri, 28 octombrie, și a fost mijlocită de platforma de învățare online.

În cadrul acestei prime activități, elevilor participanți li s-au prezentat detaliile privind organizarea și desfășurarea proiectului „Ora de integritate”, atribuțiile Direcției Generale Anticorupție, ce este integritatea și care sunt avantajele adoptării unui comportament bazat pe valori morale. 

Cu această ocazie, participanților li s-a prezentat și proiectul #Integritate 2020 – concursul de filme de scurt metraj cu tematică anticorupție organizat de DGA (detalii despre acesta pot fi obținute accesând https://rofaracoruptie.ro). 

Serviciul Județean Anticorupție Covasna dorește ca, prin acest proiect, să continue seria activităților preventive dedicate creșterii gradului de implicare civică a tinerilor și dezvoltarea lor ca vector de transmitere a mesajelor anticorupție în comunitatea din care provin. Aceaste activități au început în anii anteriori și s-au materializat prin campania „Pasivitatea naște corupție!”, concursul local de filme „ScurtMetraje Anticorupție Realizate cu Telefonul”, precum și prin participarea la activitățile educaționale în cadrul programului național „Școala Altfel”.

Serviciul Județean Anticorupție Covasna

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.