SOCIAL 5 octombrie 2021

„Dacă undeva există în ceruri școli, a fost cerută la datorie”

de Covasna Media | 5849 vizualizări

Fosta profesoară Maria Idomir a trecut la cele veşnice 

Comunitatea învățământului din zona Întorsurii Buzăului este în doliu, după ce fosta profesoară de chimie Maria Idomir a trecut la cele veşnice sâmbătă, 2 octombrie. Foștii colegi și elevi au ținut să își amintească de ea prin cele mai frumoase cuvinte. 

Maria Idomir s-a născut la data de 13 iulie 1950 la Perșani. A absolvit Facultatea de Chimie, în cadrul Universității „Babes Bolyai” din Cluj. Timp de 34 de ani a fost profesor de Chimie. S-a pensionat în 2009.

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului a arborat luni steagul negru de doliu în memoria acesteia. 

Totodată, foștii colegi și elevi și-au amintit de Doamna Idomir într-o serie de texte scurte, pe care le redăm în continuare. 

  • Cuvintele ar fi de prisos pentru fosta noastră colegă care și-a făcut meseria cu devotament și profesionalism. Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, a transmis profesoara Ana Felicia Popica. 
  • Am cunoscut-o la încadrarea mea în unitatea școlară, am activat împreună în ultimii ani de activitate a domniei sale și la începutul carierei mele. Nu cred că în cei aproape zece ani de activitate, până când s-a pensionat, și după aceea, să fi auzit pe cineva referindu-se la domnia sa altfel decât cu apelativul de Doamnă. Era cuvântul ce o caracteriza, prin atitudine, profesionalism, raportare la cei din jur, este cuvântul prin care o să ne-o amintim de acum înainte. Trecem prin viață lăsând urme mai adânci sau mai ușoare, fiind în multe feluri, mari și mici, Doamna Idomir Maria a fost o constantă în bunătate, corectitudine și colegialitate, așa cum un dascăl bun știe să fie. Dumnezeu să o odihnească acolo unde drepții odihnesc!” sunt cuvintele profesorului Nicolae Dionisie Boian. 
  • E greu să îți iei rămas bun de la colegi, mai ales dacă timpul petrecut împreună a fost de calitate. Am avut clasele noastre de predare chimie și biologie una lângă alta ani de zile, ne-am sfătuit cum să ajutăm elevii noștri care aveau nevoie de ambele materii pentru studii ulterioare, a fost bine...a fost.  A fost o colegă plăcută, cu ținută demnă, moralitate impecabilă, generații de elevi își vor aduce aminte poate toată viața cu mândrie că au fost elevii ei. Dacă undeva există în ceruri școli, a fost cerută la datorie, Dumnezeu să o odihnească”, a spus și profesoara Dora Stauble. 
  • Îmi voi aminti mereu de doamna profesoara Maria Idomir: o persoană plină de energie pozitivă care i-a motivat pe elevii ei să descopere tainele Chimiei, o bună colegă - din experiența căreia am avut multe de învățat, o personalitate reprezentativă a liceului întorsurean! Dumnezeu să o odihnească! Condoleanțe familiei!”, a transmis și Doina Pătrunjel. 
  • Amintirile plăcute ne vor însoți de acum pentru comemorarea celei care a fost doamna profesoară și dirigintă, Idomir Maria. O viață dedicată școlii, familiei și comunității! O lumânare aprinsă și gândurile noastre se îndreaptă spre îndurerata familie. Sincere condoleanțe! Drum lin spre îngeri, doamna Idomir!”, sunt cuvintele adresate și de directoarea Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, Maria Bularca. 
  • „Grea misiune să scrii despre o persoană dragă la timpul trecut! Doamna Idomir Maria nu a fost un simplu profesor pentru o disciplină, ci un profesor de viață!
  • Pentru mine, doamna Idomir a reprezentat mult. Am fost vecini, iar părinții mei (Dumnezeu să-i odihnească!) au legat o prietenie strânsă cu familia Idomir. Eram la ei acasă precum la noi. 
  • Pentru faptul că în liceu ne-a deschis mintea în ale chimiei (mi-a plăcut materia datorită ei), îi aducem mii de mulțumiri, iar pentru faptul că a fost diriginta protectoare precum un părinte cu lecții de viață, o vom păstra mereu în inimi!
  • O profesoară mereu foarte pregătită, în halatul de laborator, atentă cu noi și cu substanțele mânuite cu grijă, cu scris frumos și lecții clare și structurate, o femeie superbă, cochetă, gata oricând să întâmpine provocările vieții cu un zâmbet cald, prietenos, un om cu principii și valori concordante cu modul în care trăia, simțea și făcea lucrurile. Mi-a fost și colegă de cancelarie și avea zilnic o atitudine atât de apropiată încât nu puteai să nu-i devii prieten. Profesionalism, dedicare și căldură sufletească, demnitate, discreție, dar hotărâre când lupta pentru o cauză dreaptă a colectivului sau a familiei –  combinație rară!!!

DRUM LIN CĂTRE LUMINĂ!

NOI, FOȘTII ELEVI, PRIETENI ȘI COLEGI, VĂ VOM PURTA ÎN SUFLETE MEREU!”, sunt alte mesaje  adresate îndrăgitei profesoare, reunite de profesoara Maria Badiu. 

Dumnezeu să o ierte!

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.