SOCIAL 24 noiembrie 2020

Cum se rezolvă o problemă stringentă a activității de tineret din județ

de Covasna Media | 1510 vizualizări

În perioada 02 – 30 noiembrie 2020, Asociația Identitate și Dialog din Sfântu Gheorghe organizează proiectul „Fia – Tin 2020”

Evenimentul este finanțat  de către  Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna și își propune să rezolve o problemă stringentă a activității de tineret din județul nostru: lipsa de informare în ceea ce privește activitatea intensă de și pentru tineret din județul Covasna.

 Lipsa de informare, generează o altă problemă, și anume: rata de promovare în mediul online a activităților de voluntariat de și pentru tineret din județul Covasna este foarte mică. Cauza principală a acestora este însăși  absența unui mecanism de promovare constantă a acestor tipuri de activități.

În lipsa unui mecanism de promovare a activității, realizat de către specialiști din domeniul marketingului, organizațiile cu activitate de și pentru tineret se rezumă, de cele mai multe ori, în a-și promova singure activitățile pe care le desfășoară pe parcursul anului, postându-le doar pe site-ul sau contul de facebook  propriu. Mare parte din aceste postări sunt descoperite doar de către urmăritorii fideli, informația neajungând la publicul larg. Acest fapt se datorează lacunelor în ce privește posibilitățile de promovare oferite de  sistemele online.

Organizațiile de și pentru tineret din județul Covasna resimt aceste lipsuri în mod accentuat datorită lipsei unui mecanism extern de promovare. Acest vid se resimte și la nivelul comunității locale, care, din aceleași  considerente, nu primește suficiente informații în legătură cu activitațile de voluntariat de și pentru tineret.

Proiectul implementat de asociația noastră este unul de tip „social-civic” si este în concordanță cu Planul de acțiuni aferent Strategiei Naționale pentru Tineret (domeniul Participare și voluntariat/ obiectivul specific 3.6. - Creşterea gradului de sensibilizare a opiniei publice cu privire la importanţa implicării în activităţi de voluntariat.), cu focalizare pe urmatoarele directii de actiune: a. Promovarea voluntariatului ca valoare esenţială a societăţii şi ca valoare adăugată pentru individ şi societate; b. Crearea de mecanisme de promovare a activităţilor şi proiectelor derulate de organizaţiile neguvernamentale de şi pentru tineret în rândul comunităţii.

Prezentul proiect se înscrie în prioritățile anuale ale Concursului local de proiecte de tineret organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna.

Grupul țintă al proiectului este format din asociațiile de și pentru tineret din județul Covasna, indiferent de domeniul de activitate. Prin faptul că activitatea este deschisă  publicului larg, proiectul se adresează intregii comunități  locale din județul Covasna.

Scopul principal este  promovarea voluntariatului și a activității organizațiilor de și pentru tineret din județul Covasna, iar atingere sa va conduce la a înțelege   voluntariatul ca valoare esenţială a societăţii şi ca valoare adăugată pentru individ şi societate.

Suntem o societate europeană,  deci trebuie să privim la rolul voluntariatului la nivel european, dar și la prețuirea de care se bucură  voluntarii din partea societății  civile in celelalte state ale UE.

In fapt, ne dorim doar să arătăm că in județul nostru există preocupări serioase si binefăcătoare din partea multor asociații,  care merită aprecierea covăsnenilor si, de ce nu, a întregii țări.

Asociația Identitate și Dialog

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.