SOCIAL 27 noiembrie 2012

Consultaţii gratuite de spirometrie la Valea Mare

de Covasna Media | 717 vizualizări

Consultatii gratuite de spirometrieLa Cabinetul Medical din Valea Mare, toţi pacienţii cu afecţiuni pulmonare cronice (astm bronşic, bronşite cronice, bronopneumopatii cronice obstructive, fibroze pulmonare) sau infecţii repetate respiratorii au beneficiat marţi de consultaţii medicale gratuite, inclusiv de spirometrie, efectuate de dr. Antonia Mogoş, medic primar pneumolog în Braşov.

În colaborare cu Mihai Vereş, campania a fost un real succes şi o binecuvântare pentru bolnavii cronici de vârste înaintate, cu multiple boli asociate, pentru care deplasarea la o unitate medicală de profil din Sfântu Gheorghe sau Braşov nu este chiar uşoară.

Mediatizarea şi mobilizarea pacienţilor nu a fost foarte facilă, dar mulţumirea caldă, spusă cu ochii în lacrimi, fac ca tot efortul depus să fie uitat.

Prezenţa lor a fost în număr mare, vestea în sat răspândindu-se rapid de mai bine de o lună de când se ştia că dr. Mogoş urmează a (re)veni în comună.

Din 2009, cel puţin o dată pe an, împreună cu Mihai Vereş şi colega mea, Antonia, organizez o astfel de acţiune umanitară în folosul pacienţilor mei. Îi aştept cu mare drag şi în primăvara anului 2013, pentru reevaluarea bolnavilor noştri.

Vedeta acestei acţiuni rămâne în continuare „nea Sandu Pastor”, veteranul şi cel mai vârstnic om al satului, care la cei 90 de ani împliniţi în dată de 23 noiembrie este cel mai fidel, corect şi conştiincios pacient! Vechiul vânător al satului, cu mini-muzeul lui cu animale şi păsări împăiate din propria-i casă bătrânească, care încă mai merge la vânătoare, rămâne cel mai drag şi simpatic pacient, care la etatea dumnealui ne poate da clasă la mersul drept, fără cusur, pe bicicletă!

La mulţi ani, nea Sande!

Dr. Claudia Savu

Medic de famile Valea Mare

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.