SOCIAL 7 noiembrie 2018

Cererile pentru ajutoare de încălzire se pot depune la Direcția de Asistență Comunitară

de Covasna Media | 870 vizualizări

Ca în fiecare an, persoanele cu venituri reduse beneficiază de ajutoare de încălzire pe perioada iernii.

Pentru a primi ajutoarele pe toată perioada iernii (noiembrie – martie), persoanele cu domiciliul în Sfântu Gheorghe care au venituri mici pot depune cererile la Direcția de Asistență Comunitară din strada Erege nr. 19 până pe 20 noiembrie.

Conform legislaţiei în vigoare, beneficiarii trebuie să aibă venituri care să nu depășească plafonul de 615 lei/membru de familie, iar ajutorul de încălzire se acordă pentru o perioadă de cel mult cinci luni, între 1 noiembrie 2018 și 31 martie 2019.

Persoanele care vor depune cereri pentru ajutoarele de încălzire până la data de 20 noiembrie vor beneficia de sprijin pe toată perioada iernii, din noiembrie până în martie. Dacă cererile sunt depuse între 21 noiembrie şi 20 decembrie, beneficiarii vor primi ajutor pentru lunile decembrie – martie inclusiv.

Suma acoperită de autorități din costul de încălzire variază în funcție de venitul net mediu lunar pe persoană, fiind în vigoare şapte intervale de venituri care pot fi luate în considerare.

De exemplu, pentru venituri de 155 lei/membru de familie se poate beneficia de o compensație de 262 de lei la gaze naturale și 54 de lei la lemne. În acelaşi timp, dacă venitul este foarte aproape de plafonul de 615 lei, compensația ajunge la 16 lei.

Anul trecut, la Sfântu Gheorghe au fost înregistrate aproximativ 670 de cereri pentru ajutoarele de încălzire.

Mai multe detalii sunt disponibile la Sediul Direcţiei de Asistenţă Comunitară din Municipiul Sfântu Gheorghe, str. Erege nr. 19 sau la telefon 0267 312 118.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.