SOCIAL 18 septembrie 2018

Care sunt magazinele partenere ale Fondului Permanent de Alimente

de Covasna Media | 1084 vizualizări

Cetățenii care vor să doneze alimente și produse de igienă persoanelor nevoiașe o pot face în magazinele partenere ale asociației Izsák Művek, care a înființat Fondul Permanent de Alimente. Produsele vor fi puse la dispoziție, în cel mai scurt timp, celor aflați în dificultate.

Asociația Izsák Művek a anunțat lista magazinelor partenere, astfel cei care doresc să facă o faptă bună pot dona alimente în următoarele magazine din Sfântu Gheorghe:

  • KOVAMAT (str. Benedek Elek )
  • MIMY ZUP (vis-á-vis de str. Ciucului)
  • MIMY ZUP (str. Borvíz )
  • BANI MARKET (Piaţa Mihai Viteazu)
  • BANI MARKET (la semafoare, lânga farmacia Richter)
  • FOODAPEST (spre Piaţa agroalimentară centrală).

În aceste magazine vor fi amplasate cutii în care clienţii pot dona alimentele (cumpărate din magazin). Acestea vor fi colectate de către voluntari și distribuite persoanelor nevoiașe din județ.

Asociația a întocmit o listă de produse recomandate pentru a fi donate: alimente de bază (zahăr, făină, ulei, orez, pesmet, mălai, paste făinoase, griş, sare, supe instant etc.), conserve (pateuri, porumb, peşte, carne, alte alimente în conserve - gemuri, compoturi, alte alimente în borcan), dulciuri (ciocolată, biscuiţi, bomboane, prăjituri, dulciuri de sezon, etc., ceai, cafea, cacao, băuturi instante, etc.).

De asemenea, donatorii pot să dăruiască și produse de igienă, cum ar fi: şampon, gel de duş, săpun, pastă de dinţi, periuţă de dinţi, creme.

Totodată, şi proprietarii de magazine alimentare, dar şi oamenii care doresc să devină voluntari, sunt rugaţi să contacteze Asociaţia Izsák Művek.

Asociaţia Izsák Művek a fost înființată în primăvara anului 2017. De atunci, aproape 700 de kilograme de alimente au fost colectate de voluntari. Donațiile au fost împărțite în colaborare cu cetăţeni şi/sau instituţii, organizaţii.

În urma unor cereri, oricine poate semnala, telefonic (+40 725 961 709) sau online pe pagina ascociației - facebook.com/izsakmuvek dacă știe de existența unor persoane nevoiașe.

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.