SOCIAL 7 octombrie 2012

Caravana carierei ajunge săptămâna asta în judeţul Covasna

de Covasna Media | 516 vizualizări

Blocul Național Sindical implementează un proiect de anvergură destinat elevilor.

În perioada 8-12 octombrie vor avea loc două acțiuni în liceele din județul Covasna în cadrul proiectului Caravana Carierei, implementat de Blocul Naţional Sindical.

Proiectul se adresează elevilor din ultimul an de liceu, iar cea mai importantă activitate a acestuia constă într-o campanie amplă de consiliere demarată în 42 de școli din 21 de județe.

În zilele de 8-9 octombrie, Caravana Carierei va face prima oprire la Grup Şcolar „Gábor Áron” din Târgu Secuiesc, iar în zilele de 11-12 octombrie echipa de experți va fi prezentă la Grup Şcolar „Constantin Brâncuşi” din Sfântu Gheorghe. Accesul în cortul caravanei este deschis tuturor elevilor, inclusiv celor din clasele 9-11, pentru a facilita ulterior acestora accesul la servicii similare de orientare și consiliere în carieră.

Elevii sunt aşteptaţi între orele 8 şi 16 la cortul Caravanei, unde vor fi organizate activităţi în cursul cărora experții din cadrul proiectului îi vor instrui pe liceeni privind modalităţile cele mai eficiente de alegere a unei cariere, paşii ce trebuie urmaţi precum şi „ajustarea” visurilor şi planurilor la cererile reale ale pieţei muncii.

Caravana va fi pe traseu până la jumatatea anului 2013. Blocul Național Sindical și partenerii săi și-au propus să consilieze minim 3.500 de elevi pentru a le ușura accesul pe piața muncii și a-i ajuta să urmeze cariera pe care și-o doresc.

Elevii care vor participa la seminarii și vor susține examenele test au şansa de a câştiga un netbook. În cei aproape 2 ani de activități în teren, caravana va oferi 1.050 de netbook-uri celor mai merituoşi dintre cei aproximativ 3.500 de participanţi la seminarii.

Managerul proiectului, Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical, va participa la acțiunile din judeţul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.