SOCIAL 7 noiembrie 2019

Campania anticorupţie „TU POŢI FACE LUMINĂ” continuă

de Covasna Media | 1622 vizualizări

Activitate anticorupție cu persoane condamnate definitiv pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice care au obligația de a frecventa programe de reintegrare socială.

Direcţia Generală Anticorupţie a demarat, la începutul lunii octombrie, campania naţională de informare și conștientizare anticorupție „TU POŢI FACE LUMINĂ” pentru conştientizarea personalului M.A.I. şi a cetăţenilor cu privire la cauzele şi consecinţele implicării în fapte de corupţie. 

Campania are ca scop promovarea şi dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului M.A.I. şi al cetăţenilor, prin prezentarea atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată, a modalităţilor de semnalare a faptelor de corupţie şi a conştientizării consecinţelor săvârşirii unor astfel de fapte.

În acest sens, miercuri, 6 noiembrie a.c., la sediul Serviciului de Probaţiune Covasna, un reprezentant al Serviciului Judeţean Anticorupţie Covasna a moderat o dezbatere care a avut ca subiecte atitudinea în fața unor posibile fapte de corupție, consecinţele implicării în astfel de fapte, prevenirea recidivei, creșterea gradului de siguranță în comunitate, precum și promovarea unui comportament integru în rândul participanţilor. Cu această ocazie, a fost prezentat sistemul Call-Center anticorupție 0800.806.806 și modul de funcționare, de la inițierea apelului până la finalizarea dosarului penal, realizat de Direcția Generală Anticorupție în cadrul campaniei, spot care poate fi vizualizat şi pe pagina de facebook a Direcţiei Generale Anticorupţie.

La discuţiile interactive au participat persoane condamnate definitiv pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, aflate în supravegherea Serviciului de Probaţiune Covasna, cărora instanța de judecată le-a stabilit obligația de a frecventa un program de reintegrare socială, acestora fiindu-le distribuite şi flyere și pliante cu caracter informativ.

Prin activităţile preventive, Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna urmăreşte informarea cât mai bună a cetăţenilor cu privire la instrumentele de sesizare a faptelor de corupție, atitudine care formează baza educației anticorupție în spiritul integrității.

 

 

(Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.