SOCIAL 19 mai 2020

Bunătatea celor cărora le pasă le-a ținut de foame, la propriu

de Daniela Luca | 1378 vizualizări

Totalurile campaniei de donare de alimente din cele zece magazine din județ  

Odată cu încheierea stării de urgență s-a finalizat și campania de strângere de alimente pentru ajutorarea persoanelor nevoiașe, inițiată la începutul lunii aprilie de Fundația Comunitară Covasna și Asociația Salvatore. Într-o lună și jumătate s-au mobilizat sute de oameni care au donat alimente în cele zece magazine din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Covasna, iar acestea au fost distribuite la 20 de familii și persoane care nu își permiteau să își cumpere hrană. 

Cumpărătorii care au trecut pragul celor zece magazine din cele trei orașe din județ au avut posibilitatea să doneze alimente în coșurile special amenajate și pentru cei mai puțin norocoși. În total, în perioada 2 aprilie – 15 mai, s-au adunat bunuri în valoare totală de aproximativ 7.500 de lei, informează inițiatorii acțiunii. Aceștia spun s-au axat pe cazurile în care oamenii au ajuns în situația grea din cauza crizei declanșate de noul virus.

Voluntarii de la Asociația Salvatore, cu experiență de peste patru ani în astfel de campanii, au colectat și au evidența alimentelor donate în magazine, iar apoi le-au livrat la familiile și persoanele nevoiașe. 

Acest sprijin a fost acordat constant pe perioada stării de urgență celor 20 de beneficiari, printre care persoane singure, dar și familii numeroase. Nouă dintre astfel de cazuri au fost din Sfântu Gheorghe, patru de la Târgu Secuiesc, două la Covasna și câte unul în Moacșa, Ilieni, Mărcuș și Valea Seacă. 

În total, au avut loc 15 acțiuni de strângere și de transportare de pachete alimentare, dar și 98 de livrări la domiciliu. 

„Mulțumiri tuturor care au contribuit la realizarea programului: magazinele Bertis din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Covasna pentru cadrul oferit strângerii de alimente, depozitului  Bem Balogh din Sfântu Gheorghe pentru dulciuri și fructe, Bogyó Srl pentru transport, primăriei orașului Sfântu Gheorghe pentru asistență în verificarea solicitanților și firesc, Asociației Salvatore pentru ajutorul acordat în organizarea și realizarea programului. Mulțumim totodată locuitorilor, care prin donațiile lor cu inimă bună au ajutat compatrioții lor aflați în dificultate în această perioadă grea”, transmit reprezentanții Fundației Comunitare Covasna. 

În unele dintre magazine coșul amplasat la intrare se umplea în câteva zile, iar deschiderea și bunătatea de care au dat dovadă covăsnenii a fost o confirmare a spiritului civic neobosit al acestora, spun inițiatorii acțiunii. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.