SOCIAL 7 iunie 2019

Biletele de tratament balnear pentru anul 2019, repartizate judeţului Covasna

de Covasna Media | 2345 vizualizări

În conformitate cu prevederile art.122 alin.(1) din Legea 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, „acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanţilor îndreptăţiţi, în limita numărului de locuri asigurate în unităţi de tratament din proprietatea CNPP, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil şi a sumelor alocate pentru această prestaţie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat". 

Conform prevederilor Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice Casa  Naţională de Pensii Publice are în proprietate unităţile de tratament balnear – S.C. T.B.R.C.M –S.A.

Pentru anul 2019 vor fi asigurate maximum 59.622 locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii asigurate în unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, iar diferenţa de locuri a fost stabilit în urma finalizării procedurii de achiziţie, derulată cu respectarea prevederilor Legii nr.98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările și completările ulterioare, și cu respectarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr.395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică din Legea nr.98/2016 privind achiziţiile publice.

Potrivit Hotărârii de Guvern nr.139/2019 numărul biletelor de tratament balnear ce se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, se stabileşte prin aplicarea unui procent de maxim 15% la numărul total de bilete de tratament,  județului nostru revine în medie 16 locuri gratuite în fiecare serie.

Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.

Conform prevederilor Ordinului nr. 1069/12.03.2019 aprobat de Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, tariful maxim acceptat pentru un bilet de tratament balnear, este de: 

1.684 lei/bilet, la categoria 2** stele 

1.764 lei/bilet, la categoria 3*** stele.

 După finalizarea procedurilor de licitație publică, județului nostru au fost repartizate pentru tot anul 2019,  un număr  total de 1127 de locuri , incluzând și locurile din unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea CNPP.   Aceste locuri sunt repartizate pe cele 19 serii ale acestui an.

Diagrama de repartizare a biletelor de tratament pentru tot cursul anului este grupată  în funcție de afecțiunile tratate în stațiunile respective, după cum urmează:

- pentru  tratarea afecțiunilor  cardiovasculare se pot solicita bilete la  stațiunile Buziaș, Covasna și Tușnad, numărul total de locuri alocate fiind 576 locuri, după cum urmează:

 • pentru stațiunea Buziaș : 6 locuri, hotel Silvana
 • pentru stațiunea Covasna, la hotelurile Dacia, Bradul, Covasna, Cerbul ; Montana ; total 291 locuri
 • pentru stațiunea Tușnad,  hotelurile Anna, Ciucaș, Tușnad,  Sara; total 277 locuri
 • pentru stațiunea Vatra Dornei , hotel Călimani ; 2 locuri

- Pentru afecțiuni  digestive avem repartizate un număr total de 52 de locuri în:

 • stațiunea  Căciulata,  hotel Cozia , 30 locuri
 • stațiunea Căllimănești, hotel Central ; 4 locuri
 • stațiunea Olănești, hotel Olănești ; 6 locuri
 • stațiunea Sângeorz, hotel Hebe,; 12 locuri

Afecțiunile reumatice și ale căilor  respiratorii se pot trata în stațiunea Târgu Ocna,hotel Măgura; 10 locuri,

- Pentru afecțiunile ginecologicereumatologie -au fost repartizate județului nostru  bilete de tratament pentru stațiunea Sovata( hotelurile Aluniș și Hefaistos)  un număr total de 89 de locuri. 

- Afecțiunile reumatice –digestive  se pot trata în stațiunea Căciulata, hotel  Traian , unde au fost reapatizate județului nostrum un număr de 18 locuri:

- Pentru tratarea afecțiunilor  reumatismale  am primit în total 331  locuri, pentru următoarele stațiuni:

 • stațiunea  1 Mai , hotel Ceres; 72 locuri
 • stațiunea Felix, hotelurile Muncel, Mureș, Padiș, Poenița ; total 146 locuri
 • stațiunea Amara, hotel Amara ; 10 locuri
 • stațiunea Geoagiu, hotel Ceres  și Vacanța  6 locuri
 • Stațiunea Herculane, hotel Diana și Dacia, total ; 37 locuri
 • Stațiunea Lacul Sărat., hotel Flora ; 20 locuri
 • Stațiunea Neptun, de pe litoral: 26 locuri
 • Stațiunea Pucioasa, Hotel Ceres 10 locuri
 • Stațiunea Techirghiol, 4 locuri

Pentru tratarea afecțiunilor reumatismal- ginecologice  sunt recomandate în general stațiunile situate pe litoral, pentru care au fost repartizate județului nostru doar 51 locuri. 

De la începutul anului 2019 până la data de 01 iunie 2019 la Casa Județeană de Pensii Covasna au fost înregistrate  un număr de 1154  cereri pentru toate stațiunile  și pentru toate perioadele anului curent, urmând ca acestea  să fie repartizate solicitanților în funcție de numărul locurilor repartizate județului nostru.

În prezent beneficiază de  un tratament cei care au primit repartiții  pentru seria a 6 -a, aceasta având ca dată de începere 1.06.2019. Pentru această serie  au fost alocate județului nostru  96 de locuri, din care au fost valorificate 93 locuri.

Seria următoare începe de la data de 16.06.2019, numărul locurilor alocate acestei serii este de 102. Beneficiarii sunt așteptați la ghișeul Casei Județene de Pensii Covasna pentru a ridica biletele repartizate.

Cele mai căutate stațiuni sunt Covasna, Sovata, Felix , Tușnad și stațiunile de pe litoral.

Cereri se accept și în prezent pentru următoarele perioade ale anului în curs, dar aprobarea cererilor  se va efectua doar în limita  repartițiilor primite. Cererile tip sunt puse la dispoziția solicitanților la ghișeele instituției noastre, dar se pot descărca și de pe site-ul instituției noastre: www.pensii.covasna-ro.eu, capitolul Informatii despre, Formulare utilizate

(Casa Judeţeană de Pensii Covasna, Compartimentul Comunicare)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.