SOCIAL 25 septembrie 2019

Bilanţul campaniei „10# Pentru Siguranță!”

de Covasna Media | 1225 vizualizări

Ziua de vineri, 20 septembrie 2019, a reprezentat finalul unei serii de activități derulate de către structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Covasna, timp de două săptămâni, cu scopul informării elevilor, părinților și cadrelor didactice asupra măsurilor privind siguranța, atât la nivel individual cât și la nivel de comunitate.

Sub coordonarea Instituției Prefectului - Județului Covasna, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Covasna, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Covasna și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Biroul Teritorial Brașov, au derulat peste 70 de activități la care au participat peste 8.400 persoane (elevi, părinți și cadre didactice).

– Acțiunile derulate în comun au îmbrăcat diverse forme, vizând transmiterea informațiilor într-o formă atractivă:

– Distribuirea de materiale informativ – preventive în incinta unităților comerciale care oferă spre vânzare rechizite școlare.

– Distribuirea de materiale informativ – preventive cu ocazia manifestărilor cu aflux ridicat de public sau în locațiile cu trafic intens de persoane.

– Organizarea și derularea unor activități de tipul „porți deschise”.

– Organizarea și derularea de exerciții și demonstrații practice.

– Participarea la întâlniri cu directorii unităților de învățământ de pe raza județului.

– Expuneri cu caracter informativ – preventiv în cadrul unităților școlare, în timpul orelor de curs.

– Expuneri cu caracter informativ – preventiv adresate părinților, cu ocazia ședințelor organizate la începutul anului școlar.

Structurile județene ale Ministerului Afacerilor Interne implicate în această campanie au distribuit peste 8.000 de materiale conținând recomandări privind prevenirea accidentelor rutiere, siguranța pe internet, prevenirea faptelor comise cu violență, modul de acțiune în diverse situații de urgență, prevenirea consumului de droguri și substanțe noi cu efect psihoactiv precum și prevenirea traficului de persoane.

Această campanie de informare, care s-a bucurat de receptivitate în rândul celor trei grupuri-țintă vizate, a reprezentat doar preambulul din punctul de vedere al activităților din anul școlar 2019 – 2020. Structurile Ministerului Afacerilor Interne vor fi prezente alături de elevi, atât prin activități organizate în timpul orelor de curs cât și prin derularea unor activități extreșcolare.

Dorim să adresăm mulțumiri Inspectoratului Școlar Județean Covasna precum și unităților de învățământ implicate în această campanie derulată timp de două săptămâni, pentru sprijinul acordat în organizarea activităților comune.

(Cancelaria Prefectului)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.