SOCIAL 18 martie 2020

Bărbat bănuit de săvârșirea unui furt, identificat de poliţişti

de Covasna Media | 1833 vizualizări

La data de 16 martie 2020, în jurul orei ora 10:00, Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe a fost sesizată despre faptul că în aceeași zi, în jurul orelor 09:20 – 09:30, o persoană necunoscută ar fi sustras dintr-un autovehicul parcat în incinta curții unui operator economic din municipiu o borsetă în care se aflau mai multe bunuri şi documente personale. 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că persoana vătămată, un bărbat de 41 de ani, a parcat o autoutilitară pentru a lăsa un colet în apropiere, iar o persoană necunoscută ar fi deschis portiera din stânga a autoutilitarei care era în poziția închisă dezasigurată și i-ar fi sustras persoanei vătămate borseta în cauză.

În urma unor activități specifice întreprinse de către polițiști, în aceeași zi, a fost identificat un bărbat de 42 ani bănuit de săvârșirea furtului.

În data de 17.03.2020, începând cu orele 01:10 a fost luată măsura reținerii față de bărbat urmând să fie prezentat organelor judiciare competente pentru luarea de măsuri legale

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Facem precizarea că, în cazul prezentat, dispunerea reținerii pentru 24 de ore este o măsură preventivă reglementată de Codul de Procedură Penală și nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În contextul celor prezentate anterior, pentru siguranța dumneavoastră și a bunurilor dumneavoastră polițiștii fac următoarele precizări:

Adoptând o conduită preventivă puteți evita să deveniți victima unei astfel de infracțiuni.

În acest sens, vă recomandăm să parcați vehiculele în zone special amenajate și iluminate.

De fiecare dată când parcați vehiculul, asigurați-vă că l-ați încuiat.

Chiar dacă vă aflați în interiorul autoturismului oprit/staționat asigurați-vă că portierele vehiculului nu pot fi deschise din exterior.

Nu lăsați bunuri de valoare (bani, portofele, bijuterii, echipamente electronice etc.) la vedere în interiorul autoturismului.

Depozitați cumpărăturile sau alte bunuri în porbagaj.

Dacă parcați autoturismul pentru o perioadă mai îndelungată, nu lăsați bunuri în interiorul acestuia și în măsura posibilității verificați autoturismul periodic.

Foto arhivă

(Sursa: IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.