SOCIAL 6 noiembrie 2018

Bal caritabil la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 824 vizualizări

Evenimentul Fundației Comunitare Covasna adună fonduri pentru copii și tineri

Balul comunitar, cel mai important eveniment de sfârșit de an al Fundaţiei Comunitare Covasna (HKA - Háromszéki Közösségi Alapítvány), va avea loc anul acesta la restaurantul Orhideea din Sfântu Gheorghe, vineri, 16 noiembrie, începând cu ora 19:00. Evenimentul cu scop caritabil se adresează partenerilor și asociaților programelor fundației, dar și celor care doresc să susțină cauza din anul acesta. Cu prilejul balului, reprezentanții fundației vor face și bilanțul activităților din acest an.

În cadrul evenimentului va fi organizată o acțiune de strângere de fonduri, donațiile urmând să fie folosite pentru susținerea financiară a copiilor și tinerilor talentați, care provin din familii cu situație financiară redusă.

Este un eveniment de gală al fundației cu invitați parteneri, susținători, finanțatori, cei care se leagă de programele noastre comunitare. Este și un eveniment cu scop caritabil. De fiecare dată definim un scop pentru care strângem fonduri. De data aceasta strângem pentru burse pentru copii. Acesta este scopul balului din anul acesta. Cred că este o oportunitate deosebită, pentru că este muzică bună, mâncare bună, așa cum obișnuim de ani de zile - să fim împreună și să ne simțim bine, dar pe lângă aceasta să facem un lucru bun”, a declarat pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, directorul executiv al fundaţiei, Bereczki Kinga.

Crearea fondului de talente a fost scopul balului din 2015, iar din banii colectați au fost susținuți cei mai talentați elevi din județ. Peste 24 de mii de lei au fost colectați, iar printre donatori s-au numărat antreprenori din județ, dar și inspectorul şcolar general al județului Covasna, Kiss Imre, precum și unul dintre cei mai importanți poeți ardeleni contemporani, Kányádi Sándor.

 „Anul trecut am strâns pentru campania locală. Un alt eveniment a fost pentru crearea fondului de talente. Din donațiile participanților la balul comunitar am creat acest fond în 2015, care de atunci deja funcționează în fiecare an, 20-25 de mii de lei, un fond de această valoare lansăm pentru burse. Într-un an am strâns fonduri și pentru grădina de puieți. În cadrul balului prezentăm participanților ce s-a făcut cu banii strânși de anul trecut și care este scopul pentru anul viitor”, a punctat Bereczki Kinga.

Aceasta a mai adăugat că fundația își propune să colecteze o sumă minimă de 5.000 de lei, o parte a taxei de participare va intra în acest fond, iar cealaltă parte va acoperi costurile balului.

 „Oricine poate să vină la bal. Oricine pentru care este importantă comunitatea în care trăim și cine ar dori pe lângă distracție să mai facă și un lucru bun”, a mai spus Bereczki Kinga.

Taxa de participare este de 150 de lei pentru o persoană, sau 250 de lei pentru două persoane, iar evenimentul va avea loc la restaurantul Orhideea din Sfântu Gheorghe, vineri, 16 noiembrie, începând cu ora 19:00.

Daniela Luca

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.