SOCIAL 4 februarie 2013

Au început campaniile mobile de donare de sânge în judeţ

de Covasna Media | 537 vizualizări

Au început campaniile mobile de donare de sânge în judeţDin ciclul campaniilor mobile ce presupun donarea de sânge pe teren, Centrul de Transfuzie Sanguină Sf. Gheorghe a dat vineri startul pentru anul 2013 cu prima acţiune umanitară de acest gen în comuna Valea Mare.

La exact un an de zile de când recordul înregistrat de CTS Sf. Gheorghe a fost de 94 de donatori într-o singură zi, am reorganizat o nouă campanie, în aceeaşi locaţie, unde participarea localnicilor a fost întotdeauna numeroasă.

Astfel vineri s-au prezentat pentru donare aproximativ 95 de persoane, iar 85 au fost incluse în actul final al donării de sânge.

Deşi vremea nu a fost una favorabilă, vălenii au stat şi au aşteptat conştiincios în faţa cabinetului, pentru a fi chemaţi de personalul medical în vederea înregistrării, a efectuării consultaţiei medicale şi a donării de sânge propriu-zise.

Categorii de oameni din toate clasele sociale, de la cadre didactice la funcţionari publici, de la muncitori la agricultori, de la militari la agenţi comerciali, bărbaţi şi femei deopotrivă, au venit şi au donat sânge pentru a ajuta sau salva o viaţă, viaţa unui semen ce poate fi o mamă, un tată, o bunică sau un bunic, un frate sau o soră, un prieten sau un coleg, dar atunci când e vorba de viaţa unui copil, nimic nu cred că te mai poate opri să fii imun la acest gest atât de nobil, creştinesc, umanitar şi mai ales… vital, şi să nu poţi renunţa la 450 ml din sângele tău pentru a ajuta un pui de om care are nevoie de sângele tău pentru a supravieţui!

Mulţumesc călduros echipei mele prezente pe teren la această acţiune (Gabriela Peter, Eszter Fazakas, Carmen Horjan, Mihaela Demeter, Anna Maria Kocsis, Ioan Colt), precum şi celor care m-au sprijinit în buna derulare a campaniei.

Următoarea acţiune de acest gen este planificată a se desfăşura tot în cursul acestei luni, în comuna Breţcu.

Dr. Claudia Savu

Director Centrul de Transfuzie Sf. Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.