SOCIAL 10 mai 2019

Au fost emise aproape 500 de carduri pentru familii numeroase

de Covasna Media | 1095 vizualizări

Cererile se pot depune în mod continuu

Există un interes neîntrerupt față de programul inițiat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe pentru susţinerea familiilor cu minim trei copii cu domiciliul sau reşedinţa în Sfântu Gheorghe. Până în prezent au fost emise în total 491 de carduri pentru 113 familii. Familiile cu minim trei copii pot depune în mod continuu cererile pentru cardurile de facilități.

Pe data de 14 februarie, primarul Antal Árpád a înmânat primele carduri pentru familii numeroase. De atunci există un interes neîntrerupt față de acest program, fiind emise în total 491 de carduri pentru 113 familii.

În luna decembrie a anului trecut, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a votat proiectul privind acordarea de facilităţi pentru familiile cu cel puţin trei copii care au domiciliul sau reşedinţa în Sfântu Gheorghe, în luna ianuarie, anul curent, proiectul de hotărâre fiind completat cu câteva modificări la Hotărârea adoptată anul trecut, datorită cărora va creşte numărul familiilor eligibile.

Depunerea dosarelor se poate face pe tot parcursul anului, în acest sens dosarele depuse până în data de 10 a fiecărei luni vor fi evaluate în acea lună, iar cele depuse după data de 10, vor fi evaluate în luna următoare. Beneficiarii programului sunt familiile cu domiciliul sau reşedinţa în Sfântu Gheorghe care au minim trei copii dintre care cel puţin unul are vârsta de până la 18 ani. Cel puţin unul dintre părinţi trebuie să aibă un loc de muncă, iar elevii nu pot avea mai mult de 20 de absenţe nemotivate în decursul anului şcolar anterior.

Obiectivul programului este înlesnirea accesului familiilor numeroase la serviciile publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe promovând astfel cultura, un stil de viaţă sănătos, crescând pe termen lung calitatea vieţii. În acest sens, familiile cu cel puțin 3 copii pot beneficia de gratuitate la parcare şi reduceri la programele şi acţiunile culturale organizate de instituţiile de cultură, respectiv de bazele de agrement din Municipiul Sfântu Gheorghe și din Șugaș Băi.

Observațiile privind acest program pot fi trimise Primăriei la adresa de e-mail info@sepsi.ro.

Alte informaţii pe această temă:

Ghid practic

HOTĂRÂREA C.L. nr. 415/2018

Anexa HOTĂRÂRII C.L. nr. 415/2018

HOTĂRÂREA C.L. nr. 44/2019

Anexa HOTĂRÂRII C.L. nr. 44/2019 - Regulament

(Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe • Biroul Imagine)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.