SOCIAL 7 aprilie 2023

Aproximativ „doi pe un loc”, sau 38 de cereri pentru 15 apartamente ANL, în Târgu Secuiesc

de Diana Pantelimon | 814 vizualizări

Pentru cele 15 apartamente ale noului bloc ANL din Târgu Secuiesc s-au depus 38 de cereri, au anunțat autoritățile locale într-o conferință de presă, miercuri, 5 aprilie a.c. Lucrările s-au finalizat și urmează predarea locuințelor către cele 15 familii câștigătoare.

Cererile s-au primit până în data de 4 aprilie, iar în momentul de față membrii comisiei de repartizare a locuințelor verifică dosarele primite, în multe cazuri fiind necesare actualizări de date.

„Lucrările de construcție sunt finalizate: contractul dintre antreprenor și ANL expiră pe 7 aprilie, din acel moment depinde de ANL când vine să predea blocul de locuințe, astfel încât să îl predăm celor 15 familii câștigătoare și să se poată muta cât mai repede”, a declarat primarul Bokor Tibor în cadrul conferinței, citat într-un comunicat de presă transmis ulterior. 

Criteriile de acces la locuințele pentru tineri şi criteriile de ierarhizare în baza cărora autoritățile stabilesc listele de prioritate „sunt prevăzute în HG nr. 962 din 27 septembrie 2001 privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în studiul de fezabilitate realizat pentru investiție. Aceeași sursă mai arată că, după minimum un an de închiriere neîntreruptă, chiriaşii au posibilitatea de a cumpăra apartamentele în care locuiesc.

Totodată, în cadrul conferinței, primarul a menționat că a primit promisiuni de noi construcții de blocuri similare, chiar și cu două scări.

Proiectul a fost implementat din fonduri alocate de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), valoarea totală a investiției fiind de peste 6 milioane de lei.

Noul bloc se află pe strada 1 Decembrie 1918, în apropiere de Penny Market. Acesta a fost vizitat la mijlocul lunii martie de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, și președintele Companiei Naționale de Investiții (CNI), Manuela Irina Pătrășcoiu. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.