SOCIAL 1 aprilie 2022

ANAD organizează un seminar despre modificările legislative în anti-doping la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1094 vizualizări

Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) organizează un seminar gratuit în scopul informării și conștientizării schimbărilor aduse legilor din domeniul anti-doping. Acest eveniment este dedicat personalului din direcțiile de sport județene, reprezentanților asociațiilor, federațiilor și cluburilor sportive, sportivilor, profesorilor de educație fizică și sport, medicilor sportivi, personalului asistent al sportivului și ofițerilor anti-doping.

Când? Miercuri, 06.04.2022, ora 10:00

Unde? Sfântu Gheorghe

Seminarul organizat de ANAD va fi axat pe informarea și conștientizarea schimbărilor aduse de Legea nr. 310/2021 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport și de Legea nr.104/2008 (modificată prin Legea 219/2021) privind prevenirea şi combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc. 

Prin acest eveniment, ANAD își propune să creeze pentru persoanele care activează în domeniul sportiv o imagine mai clară asupra modificărilor ce se impun legislației naționale de referință în contextul deciziei statelor membre ale Consiliului Europei și Agenției Mondiale Anti-Doping de a avea o legislație unitară cu privire la prevenirea și combaterea dopajului în sport.

Printre subiectele abordate, se numără:

• noul cadru legal adus de Legea 310/2021 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport

• atribuțiile și responsabilitățile sportivului

• atribuțiile și responsabilitățile personalului suport

• contravenții și noile pedepse

• lista interzisă și scutirile de uz terapeutic

• modificările aduse de Legea 104/2008 (modificată prin Legea 219/2021) privind prevenirea şi combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc) 

• sălile de sport și politicile anti-doping

Seminarul durează o zi (10:00-18:00), iar participarea se face doar pe bază de înscriere la poca@anad.gov.ro. În urma înscrierilor, participanții vor primi detaliile legate de locul de desfășurare a evenimentului.

Acest seminar face parte dintre cele 42 de evenimente de informare și conștientizare organizate în fiecare județ din țară. 

Seminarul de o zi este susținut de Agenția Națională Anti-doping prin Proiectul „Ajustarea legislației relevante privind combaterea dopajului în sport”, proiect cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă și de la bugetul de stat de care instituția beneficiază, Cod MySMIS 130073, Cod SIPOCA 740.

Mai multe informații sunt pe www.anad.gov.ro.

(Sursa: comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.