SOCIAL 7 decembrie 2018

Amplu proiect de extindere și dotare a Spitalului Județean

de Covasna Media | 849 vizualizări

Consiliul Județean va semna contractul de finanțare în ianuarie 2019

Proiectul de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), o prioritate declarată a conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, este și mai aproape de îndeplinire. Cu toate că încă nu se poate vorbi despre un termen de realizare, președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamás Sándor a anunțat că în ianuarie 2019 se vor semna actele pentru obținerea fondurilor europene ce urmează să fie investite aici.

 „Aș vrea să vă anunț în premieră despre un proiect european depus și câștigat de Consiliu Județean Covasna. Am obținut 64 de puncte, am fost înștiințat și în luna ianuarie o să semnăm contractul de finanțare pentru extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe a spitalului de Urgență. Probabil vă aduceți aminte că v-am informat și când am depus acest proiect, acum am și câștigat”, a declarat joi, 6 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, președintele CJ, Tamás Sándor.

Potrivit acestuia, proiectul prevede construirea unei clădiri noi pentru UPU, care să fie de două ori mai mare decât clădirea actuală, iar o sumă de 800.000 de euro va fi investită în aparatură și echipamente medicale.

Noutatea proiectului constă în separarea unității în două secții: una pentru adulți și una pentru copii.

Președintele Consiliului Județean a mai subliniat că după semnarea actelor urmează întocmirea proiectului de execuție, iar în final va fi întocmit contractul de execuție a lucrărilor. În ceea ce privește termenul de realizare, Tamás Sándor nu a dorit să se pronunțe.

„Contractul de finanțare o să-l semnăm în ianuarie. După aceea începe proiectul de execuție, deci trebuie să facem proiectul pentru că până acum am făcut acest proiect în fază de DALI (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții), am câștigat acest program, după aceea urmează proiect de execuție. Și după proiectul de execuție va urma contractul de execuție efectivă a lucrărilor. De când a murit vrăjitoarea de la Turia, eu nu am curajul să vă dau date exacte despre când va începe și când vor termina, dar v-am spus parcursul. Am experiențe destul de nasoale în ceea ce privește termenele din această țară”, a declarat Tamás Sándor pentru OBSERVATORUL DE COVASNA.

În momentul de față la Unitatea de Primire Urgențe își desfășoară activitatea aproape 70 de persoane - medici asistenți și personal auxiliar. Aceștia tratează anual peste 35 de mii de cazuri.

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.