SOCIAL 31 august 2018

Amenzile pentru animalele „uitate” pe domeniul public, majorate

de Covasna Media | 1153 vizualizări

Proiectul a fost aprobat, joi, de Consiliul Local

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a introdus, printr-o hotărâre adoptată de Consiliul Local, noi sancțiuni pentru circulaţia şi/sau păşunatul animalelor prinse nesupravegheate pe teritoriul administrativ al municipiului Sfântu Gheorghe.

Proiectul de hotărâre prevede mărirea cuantumului amenzilor, astfel în cazul cailor și bovinelor amenda s-a mărit de la 1.000 de lei la 2.500 de lei, iar în cazul porcinelor de la 500 la 1.000 de lei.

„Instituția Gospodăria Comunală are multe atribuții. Nu avem posibilitatea de păstrare a animalelor nesupravegheate. Se pune problema ce am face cu aceste animale prinse. Am constatat însă că amenda, de regulă este cea care este plătită. Nu văd nici un sens să prindem animalele nesupravegheate pentru ca acestea să ajungă din nou pe terenurile publice. De aceea Poliția Locală și Direcția Gospodăriei Comunale au propus creșterea sancțiunilor. Astfel în cazul cailor și al bovinelor s-a mărit de la 1.000 la 2.500, iar în cazul porcinelor de la 500 la 1.000 de lei”, a precizat viceprimarul Tóth-Birtan Csaba, joi, 30 august în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local.

Reamintim faptul că dezbaterea privind proiectul de lege din 12 iulie, a adunat peste zece persoane și a stârnit controverse între participanții la dezbatere. Unii au considerat că mărirea cuantumului amenzii nu va stimula proprietarii să nu mai lase animalele nesupravegheate, în timp ce alții au susținut că fenomenul poate fi oprit doar în acest mod.

„Potrivit proiectului de hotărâre, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancțiunilor contravenţionale se va face de către primar, de persoanele împuternicite prin dispoziție de primar, precum şi de poliţiştii din cadrul Poliţiei Locale a municipiului Sfântu Gheorghe.

Așadar, după confiscarea animalului, proprietarul are la dispoziție 24 de ore pentru a-și ridica animalul, dar asta după ce achită amenda. În caz contrar, animalul intră în proprietatea municipiului spre valorificare”, prevede hotărârea, conform Agerpres.

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.