SOCIAL 13 noiembrie 2018

Alergare în grup pentru un scop nobil

de Covasna Media | 1454 vizualizări

În cadrul evenimentului are loc și o licitație

Organizația sportivă Fitness Tribe din Sfântu Gheorghe în parteneriat cu Rotaract Sepsi organizează o alergare în grup sâmbătă, 17 noiembrie, pentru a sprijini construcția Casei Familiale din Cernat.  Cei care își doresc să fugă de grijile zilnice și să susțină cauza nobilă își dau întâlnire sâmbătă, la 8 dimineața în fața teatrului Tamási Áron. 

Doar lucruri pozitive se pot spune despre mișcare, iar sâmbăta asta mișcarea are o importanță majoră pentru că alergând și făcând sport, și făcând bine pentru tine însuți, poți să faci bine și pentru altcineva, spun organizatorii evenimentului. Orice sumă de bani sau material de construcție este de mare ajutor, iar locuința, care va funcționa ca și casă comunitară, va fi construită pentru cei care părăsesc casa de copii.

„Este vorba de o casă familială pentru cei care au peste 18 ani și ies din sistemul instituționalizat, și pentru a face pasul următor a început deja construcția unei case unde și ei pot să înceapă o viață nouă. Traseul nostru este de 9 km. Fiecare îl face în ritm propriu, dar sunt și variante de scurtături. (...) Pentru cei care vin pentru prima dată eu zic să fie îmbrăcați bine. Cei care nu sunt în formă deloc, dar vor să arate că și ei sunt alături nu numai cu bani, dar și cu prezența, la 9 ne întâlnim în fața la teatrul Tamási Áron și facem o tură de 600 de metri în jurul centrului, într-un ritm foarte lejer și de acolo mergem la Szimpla”, a declarat  Csanád Birtalan, unul dintre organizatori.

Potrivit acestuia, inițial organizatorii s-au gândit să renunțe la cafeaua tradițională de după alergare și să doneze banii, iar cafeneaua Szimpla a venit în sprijinul participanților, oferind gratuit această cafea. Astfel, suma pe care participanții ar trebui să o plătească pentru cafea, va fi donată pentru sprijinirea acestui demers.  

Un alt asemenea eveniment cu scop caritabil a avut loc în luna octombrie, când cei de la Fitness Tribe au organizat o  alergare în grup pentru a sprijini financiar tinerii cu dizabilități din cadrul Asociației Casa Laura din Baraolt. Atunci s-au colectat peste 2.500 de lei.

Licitație pe Facebook

De asemenea, pe pagina de Facebook a evenimentului, organizatorii au inițiat și o licitație. Sunt puse la bătaie tricouri pentru care prețul de pornire este de 30 de lei. Licitația se încheie sâmbătă la 8:00, iar câștigătorul este așteptat la ora 9:00, la Szimpla pentru ridicarea articolului licitat și câștigat, transmit organizatorii. (https://www.facebook.com/events/900597983459454)

„În momentul de față sunt la licitație două tricouri, unul pentru copii, iar unul pentru adulți de la un eveniment de ciclism. Iar din câte am înțeles și cei de la Szimpla și cei de la Rotaract o să mai pună la dispoziție câte un tricou”, a adăugat Csanád Birtalan.

Debut pentru Rotaract

Reprezentanții Rotaract ne-au spus că aceasta este prima cauză pe care o sprijină, urmând  un proiect prin care vor să ajute financiar și casa familială din orașul Covasna, dar și un program de excelență prin care vor susține un tânăr cu o sumă de bani lunară pentru ca acesta să poată frecventa școala, iar ulterior facultatea.

„Ideea este că am înființat clubul Rotaract anul acesta la rugămintea și cu ajutorul celor de la Rotary, iar aceasta este prima cauză pe care o sprijinim alături de cei de la Fitness Tribe. Deci suntem de fapt un fel de organizație de tineret a clubului Rotary și ne-am tot uitat prin județ care ar fi proiectele pe care le-am putea ajuta, organiza, face și am găsit-o pe doamna preoteasă de la Cernat și am vorbit cu ea. Avea un proiect interesant – acest proiect cu casa de la Cernat, un fel de centru de suport și de sprijin pentru tinerii peste 18 ani.  E cel mai ok să alergi dimineața și de aceea am ales ora 8. Ideea e să vină cât mai multă lume și să ne ajute să adunăm bani și să adunăm materiale de construcții pentru această casă”, ne-a spus reprezentantul Rotaract Sepsi, Ambrus Zsombor.

Cei care își doresc să doneze materiale de construcții, pot contacta reprezentanții Rotaract Sepsi. De asemenea, proiectul poate fi susținut prin donații în contul de mai jos.

ASOCIAȚIA ROTARACT CLUB SFÂNTU GHEORGHE:

RO33BTRLRONCRT0446311001 (RON)

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.