SOCIAL 12 aprilie 2022

Ajutor pentru peste 350 de persoane nevoiașe, prin campania părintelui ortodox Cristian-Anthonio Pintrijel

de Diana Pantelimon | 3879 vizualizări

Credincioși din toată țara, dar și din străinătate au trimis bani și bunuri pentru oameni săraci, în cadrul unei acțiuni de colectare coordonată de părintele Cristian-Anthonio Pintrijel, din Zăbala. Pachetele cu bunuri vor ajunge la peste 350 de persoane, dintre care 150 de copii, din județele Covasna și Harghita.

Cristian-Anthonio Pintrijel este preot la Paraclisul „Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul” al Spitalului de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Géza” din Stațiunea Covasna. În fiecare an, mai cu seamă de sărbători, acesta inițiază și coordonează campanii de ajutorare pentru oameni necăjiți.

„Facem aceste campanii înainte de Paști și de Crăciun, dar este o campanie destul de generoasă acum, adică sunt pachete destul de consistente, nu doar ca să bifăm un ajutor anume“, a declarat preotul pentru Observatorul de Covasna - CovasnaMedia.ro.

Potrivit unei postări pe pagina Facebook a părintelui, aproximativ 20 de paleți de alimente și produse de igienă au fost cumpărate pentru cei în nevoie: „Cu ajutorul Tatălui Ceresc și hărnicia prietenilor noștri covăsneni și brașoveni, produsele cumpărate au fost distribuite în 150 de sacoșe cu dulciuri pentru copii, 260 de sacoșe, reprezentând 130 de pachete cu alimente și produse de igienă pentru aproximativ 300 de persoane și 55 de pachete cu alimente, hrană rece și produse de igienă, pentru oameni ai străzii, oameni necăjiți fără posibilitatea de a găti undeva și cerșetori.“

Foști pacienți, prieteni ai Paraclisului Spitalului de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Géza” din Stațiunea Covasna, „oameni cu suflete nobile și pline de compasiune și dragoste de semeni, din țară și străinătate“, au rămas în legătură cu părintele și au răspuns pozitiv la apelul acestuia. Totodată, părintele amintește în postarea lui de pe Facebook despre o familie din Bucovina, patroni de fabrică de produse lactate, care a trimis 120 kg de cașcaval.

Preotul Cristian-Anthonio Pintrijel mulțumește tuturor celor care au contribuit la această campanie de dinaintea Sărbătorilor Pascale.

„Pentru a împărți bucurii semenilor noștri în lipsuri, spre a simți și ei cum se cuvine zilele de Praznic pascal, mulțumiri alese celor ce au dăruit iubire“, a transmis părintele prin intermediul Facebook.

Părintele Pintrijel și familia sa se implică în astfel de acțiuni de mai bine de 5 ani, atât în preajma sărbătorilor, dar și în alte perioade ale anului.

Sursa Foto: Facebook / Cristian-Anthonio Pintrijel

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.