SOCIAL 19 iulie 2023

A început a cincea ediție a programului Com’ON Sepsi!

de Covasna Media | 473 vizualizări

Com'ON Sepsi, programul participativ al tinerilor din Sfântu Gheorghe așteaptă din nou inițiativele lor creative! Grupurile solicitante își pot propune proiectele finalizate până la miezul nopții de 13 august, pe site-ul evenimentului, www.comonsepsi.ro.

Inspecția tehnică și evaluarea inițiativelor vor avea loc pe 14 august, iar apoi locuitorii din Sfântu Gheorghe vor putea vota proiectele care vor fi implementate în lunile de toamnă.

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-17 și 18-35 de ani care trăiesc, lucrează sau studiază în Sfântu Gheorghe se pot înscrie la program în grupuri informale de minim trei persoane. Inițiativele pot fi evenimente culturale, sociale, sportive și alte activități creative pentru care echipele pot primi sprijin financiar în cadrul proiectului Com'ON Sepsi. Aplicațiile câștigătoare ale votului public pot primi fiecare câte 3.000 de lei.

În cazul în care bugetul inițiativelor câștigătoare depășește suma de 3.000 de lei, grupurile sunt responsabile pentru asigurarea unei baze financiare peste această valoare. Participarea la inițiativele propuse trebuie să fie gratuită, iar evenimentele trebuie să aibă loc în perioada 9 septembrie – 10 decembrie. Regulamentul detaliat poate fi găsit pe site-ul evenimentului: www.comonsepsi.ro.

Temele principale ale ediției 2023 sunt comunitatea, mediul de viață, cunoștința, creația și stilul de viață, activitățile propuse trebuie să aibă legătură cu următoarele subiecte. Sloganul programului este „Orașul tu ești, contribuie și tu” și urmărește să creeze și să dezvolte o atitudine participativă în care să nu stăm pe loc, ci să contribuim cu toții la un Sfântu Gheorghe mai bun și astfel să modelăm orașul viitorului.

Com'ON Sepsi în anul acesta introduce, de asemenea, două categorii separate în gama de inițiative, dintre care una este categoria Tinerilor cu oportunități reduse, care a fost creată pentru a asigura accesul unor categorii de tineri cu oportunități reduse la acest demers participativ. Totodată, pentru a încuraja accesul mai multor categorii de tineri, echipele din grupa de vârstă 14-17 ani (inclusiv) vor concura într-o categorie specială.

Pe baza succesului din anul trecut, se va desfășura din nou Atelierul Com'ON, în cadrul căruia organizatorii vor oferi trei cursuri gratuite pentru participanții în program. Prin aceste oportunități, echipele pot învăța elementele de bază ale scrierii și managementului proiectelor, trucurile de comunicare asociate organizației, astfel încât să-și poată implementa ideile cu și mai mult succes. Echipele inițiatoare pot cere ajutor și de la facilitatorii Com'ON Sepsi, a căror introducere și informații de contact pot fi găsite pe site-ul programului.

Cea de-a cincea ediție a programului de participare a tinerilor este organizată de către Asociația Culturală și de Tineret Prospero în parteneriat cu Grupul Pont și Municipiul Sfântu Gheorghe, cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe și BCR (Banca Comercială Română).

Comunicat de presă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.