SOCIAL 21 august 2018

A fost împușcat ursul periculos de la Băile Tușnad

de Covasna Media | 1228 vizualizări

Animalul a provocat mai multe  daune și ucis animale din gospodăriile oamenilor

Reprezentanți din cadrul Asociației de vânătoare Sfânta Ana au împușcat la finele acestei săptămâni acel exemplar de urs care a cauzat mai multe daune, respectiv a ucis mai multe animale din gospodăriile oamenilor – a postat pe pagina sa de socializare Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Ministrul mediului a aprobat împușcarea a doi masculi și relocarea a patru ursoaice și nouă pui ca urmare a faptului că în cursul acestei veri în orașul balnear au avut loc patru atacuri ale ursului. În ceea ce le privește pe ursoaicele cu pui care sunt adesea văzute la containerele de deșeuri din oraș, situația nu este încă rezolvată deoarece asociația de vânătoare Sfânta Ana nu dispune de arme de tranchilizare, nici de cuști în care să fie transportate animalele. Mai mult, încă nu s-a prezentat nici o asociație de vânătoare  care ar fi dispusă să primească  în relocare aceste ursoaice.

„Îi mulțumesc lui Rafain Zoltán, președintele asociației de vânătoare care și-a asumat extragerea în timp atât de scurt a celor două exemplare de urs periculoase, în acest mod prevenind ulterioare daune și atacuri“, a spus Borboly Csaba.

Consilierul județean Kolozsvári Tibor care locuiește la Băile Tușnad apreciază faptul că instituția consiliului județean se ocupă cu tema conviețuiri urs-om și că s-au înregistrat rezultatele în acest sens. „Acest rezultat a fost precedat de o demonstrație care a avut loc la București, respectiv numeroase inițiative care au avut menirea tragerii unui semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl reprezintă urșii. Cel mai important rezultat a fost însă faptul că s-a putut dezbare această temă cu doamna ministru care a promis că dacă se ajunge în situația nefericită ca un om să fie atacat din nou de urs, atunci timpul de reacție poate fi scurtat chiar și la o zi. Totodată, reprezentanți ai Jandarmeriei au asigurat în permanență patrularea în zonă, iar pentru aceasta țin să îi mulțumesc comandantului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, Dan-Paul Iamandi“, a afirmat Kolozsvári Tibor. (...)

Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.