SOCIAL 9 iunie 2022

A fost demarat recensământul din ușă în ușă

de Covasna Media | 928 vizualizări

Începe recensământul din ușă în ușă, a anunțat prefectul județului Covasna. Dr. Ráduly István a mai spus și că, potrivit rezultatelor actualizate ale fazei de autocompletare, în orașele județului cele mai multe formulare validate au fost completate de locuitorii din Covasna, Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc. 

În faza de recensământ door to door, recenzorii vor contacta persoanele care nu au completat chestionarul, l-au completat incomplet sau au făcut erori în etapa de autocompletare. Recenzorii trebuie să aibă asupra lor o legitimație cu fotografie eliberată de primăria locală, pe lângă care – la cerere – trebuie să prezinte și cartea de identitate (ale cărei detalii trebuie să corespundă cu cele înscrise pe legitimație), o geantă de culoare gri și o tabletă.

Recenzorul va completa același chestionar ca și cel care a fost completat de cei care au absolvit cu succes în faza de autorecenzare, inclusiv întrebările privind naționalitatea, limba maternă și religia. Nu este nevoie ca toți membrii familiei să fie prezenți pentru a completa chestionarele, o singură persoană poate și trebuie să furnizeze datele tuturor persoanelor care locuiesc în gospodărie, a precizat prefectul.

Ráduly István a confirmat că județul Covasna se află pe locul doi în țară, după Harghita, în ceea ce privește numărul de chestionare completate fără erori.

„Este o mare satisfacție pentru mine să pot spune că județul Covasna este pe locul doi pe țară privind chestionarele validate. În ceea ce privește orașele din județ, primul loc este ocupat de Covasna, urmat la distanță mică de Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Baraolt, dar și Întorsura Buzăului a scos un rezultat peste media națională. Aș dori să felicit încă o dată primarii, viceprimarii, personalul din primării, care au organizat punctele de autorecenzare eficient și care, în cele mai multe locuri, au participat personal la campanie, precum și pe toți cei care au ajutat la recensământ, în faza de autocompletare”, a conchis dr. István Ráduly.

Sursa: comunicat de presă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.