SOCIAL 11 octombrie 2013

6 alimente care au rol de medicament pentru ficatul tău

de Covasna Media | 584 vizualizări

Ficatul are o mare capacitate de regenerare, la fiecare 40 de zile, după cum spun specialiştii. Astfel că nu este niciodată prea târziu să-i asiguri alimentele de care are nevoie pentru a-l ajuta să se refacă. Descoperă ce-l ajută!

Simptome care te anunţă că ficatul tău este obosit:

- migrenele

- dezechilibre hormonale

- senzaţia de greaţă

- cearcănele accentuate

- oboseala cronică.

Care sunt principalii factori de risc pentru ficat?

1. Ştim că alcoolul este unul dintre cei mai importanţi factori care dăunează grav sănătăţii ficatu­lui. Însă, pe lângă acest factor, mai există şi alţii la fel de importanţi care ne pot afecta ficatul. Iată care sunt aceşti, potrivit specialistului:

2. Zahărul rafinat - este considerat a fi mai nociv pentru ficat decât alcoolul. Potrivit specialistului, ficatul sintetizează mai greu o doză de suc carbogazos decât una de bere. Consumul de zahăr rafinat este asociat cu creşterea riscului de boli grave la ficat.

3. Grăsimile trans. Sunt utilizate în industria alimentară pentru a prelungi perioada de valabilitate a unui produs, susţine specialistul. Pe eticheta produsului le poţi recunoaşte după cuvintele „hidrogenat”, „trans” şi „parţial hidrogenat”. Aceste produse dacă sunt consumate cu regularitate o perioadă lungă de timp ajung să facă rău ficatului, favorizând apariţia anumitor dezechilibre şi boli hepatice.

Alimente care sunt esenţiale pentru ficat

1. Verdeţurile. Cea mai bună soluţie pentru detoxifierea ficatului constă în consumul verdeţurilor de toate felurile. Legumele cu frunze verzi pot să fie incluse în salate, peste tocăniţe sau stoarse împreună cu măr şi lămâie pentru a obţine un suc verde. Specialistul recomandă consumul zilnic a unui pahar cu suc verde.

2. Sfecla roşie. Este bogată în flavonoizi care îmbunătăţesc funcţiile hepatice. Poţi să o consumi în stare crudă în diverse combinaţii de salate sau să bei suc proaspăt stors de sfeclă diluat cu puţină apă.

3. Grepfrutul. Sucul proaspăt stors de grepfrut ajută ficatul să elimine toxinele din corp. De asemenea, grepfrutul are un conţinut bogat în vitamina C şi proprietăţi antioxidante.

4. Usturoiul. Ajută ficatul în producerea enzimelor care stimu­lează detoxifierea. De asemenea, conţinutul ridicat de alicină şi seleniu face din usturoi un aliment benefic pentru sănătatea ficatului.

5. Ceaiul verde. Conţine cate­chine, substanţe recunoscute pentru îmbunătăţirea funcţiilor hepatice.

6. Turmericul. Este o pudră portocalie pe care o găseşti la raionul de condimente.Turmeri­cul este o plantă înrudită cu ghimbirul care este recomandată din vechime pentru efectele ei benefice pe care le are asupra organismului. Cercetările recente au arătat că turmericul are proprietăţi anticancerigene, antiinflamatorii şi este un puternic antioxidant. Consumul de turmeric are un efect benefic asupra circulaţiei sanguine, previne apariţia cheagurilor de sânge şi accelerează procesul de detoxifiere, stimulând funcţiile vezicii biliare (fierea). Este un stimulent natural pentru detoxifierea ficatului.

(eva.ro)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.