SOCIAL 6 decembrie 2018

5 decembrie - Ziua Internațională a Voluntariatului

de Covasna Media | 912 vizualizări

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, în cadrul programului naţional „Salvator din pasiune”, s-au înscris mai mulţi voluntari care au dorit să se implice în mod activ în viaţa comunităţii şi au dorit să participe efectiv la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă, precum şi pentru însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunilor de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

Cu această ocazie, domnul inspector şef, locotenent colonel Simtea Adrian, a oferit o diplomă de excelenţă celui mai devotat voluntar – doamnei Raduly Erika, care deja participă cu emoţie şi fascinaţie la intervenţiile SMURD alături de paramedicii covăsneni, fiind o parte din echipă pe care colegii se pot baza în orice situaţie, atât pe timpul intervenţiilor, cât şi la diverse alte activităţi festive sau de informare preventivă.

De asemena, domnişoara voluntar Zsindely Adelina-Gabriela a fost premiată cu o diplomă de merit pentru implicarea de care dă dovadă în cursul introductiv al programului de voluntariat aflat în derulare în cadrul unităţii noastre.

Tânăra liceană s-a înscris la sfârşitul acestui an în programul de voluntariat şi a ales să îşi petreacă şi puţinul timp liber învăţând, pentru ca mai târziu să poată întinde o mână de ajutor celor care au nevoie.

Programul „Salvator din pasiune” continuă și în perioada următoare pentru ca viitorii salvatori să poată încadra ambulanțele SMURD, inclusiv pe cele de stingere incendii și descarcerare, după parcurgerea cursurilor în centrele de pregătire specializate.

Totodată, dorim să vă informăm că voluntarii de astăzi pot constitui baza de selecție pentru viitoarele cadre de mâine, cadre militare deja pregătite și gata de răspuns în situații de urgență, indiferent de tipul acestora.

Le dorim mult succes în activitatea de voluntar, îi asigurăm pe toţi cei care se vor înscrie în programul „Salvator din pasiune” că vor avea parte de întregul nostru sprijin şi că sperăm ca atunci când intră pe poarta instituţiei noastre, să se simtă ca „acasă”!

Compartimentul de Comunicare al ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.