SOCIAL 20 martie 2011

21 Martie – Ziua Internațională a copiilor cu sindrom Down

de Covasna Media | 573 vizualizări

Poșta Română continuă tradiția acțiunilor cu caracter umanitar și sprijină copiii diagnosticați cu Sindromul Down. De câțiva ani se derulează o campanie de colectare de fonduri pentru acești copii. Scopul campaniei constă în colectarea de fonduri prin comercializarea unor brățări de silicon inscripționate cu “Sindrom Down”, în valoare de 5 lei/bucata, prin intermediul subunităților poștale din țară. Banii colectați din vânzarea brățărilor vor fi donați de Poșta Română către Centrul Național pentru copii cu Sindrom Down, care se construiește la București.

La nivelul Oficiului Județean Rețea Poștală Covasna s-a demarat o acțiune de strângere de sume de bani de la salariați, din care se vor cumpăra mici cadouri pentru copii cu sindrom Down de la Asociația Philadelphia Pro Familia Suport din Sfântu Gheorghe.

“Poșta Română a ales să susțină copiii diagnosticați cu Sindromul Down tocmai pentru ca mesajul acestora să devină cunoscut în rândul celor care le pot oferi o mână de ajutor”, a declarat directorul Oficiului Județean de Poștă Covasna, Cosmin Boricean.

Masă rotundă

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Sindromului Down, Direcţia de Sănătate Publică Covasna, Compartimentul Promovarea Sănătăţii în colaborare cu Fundaţia Creştină Diakonia, Casa Iris, Asociaţia - Credem că sunt importanţi şi Grupul Şcolar Baroti Szabó Dávid organizează o masă rotundă în Casa Iris de pe str. Lăcrămioarei nr. 5 din Sf.Gheorghe pe data de 22 martie, începând de la ora 10,00 cu Tema: „Rolul cadrelor medicale şi didactice în integrarea socială a copilului şi adultului diagnostizat cu Sindrom Down”.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.