SOCIAL 16 octombrie 2012

20 octombrie – Ziua Mondială a Osteoporozei

de Covasna Media | 589 vizualizări

Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe și Cercul de Alergare „Gáll Lajos” organizează o serie de evenimente dedicate Zilei Mondiale a Osteoporozei. Astfel, pe 19 octombrie vor avea loc la Biblioteca Județeană dezbateri pe tema osteoporozei, iar sâmbătă 20 octombrie se va organiza un concurs de alergare.

Purtătoarea de cuvânt a instituției sanitare, Pataki Annamária, ne-a declarat că scopul evenimentelor ce vor avea loc pe 19-20 octombrie este în primul rând conștientizarea populației asupra importanței prevenirii acestei boli.

Osteoporoza este o boală curabilă, dar frecventă, fiind prezentă la 40% dintre femeile de peste 50 de ani și la 20% dintre bărbații de aceeași vârstă. Osteoporoza poate fi prevenită printr-o dietă echilibrată, bogată în vitamina D și prin mișcare regulată.

Concurs de alergare

Cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf”  va organiza  manifestări specifice pe durata a două zile, şi cu ajutorul Cercului de alergare  Gáll Lajos şi un concurs de alergare pe şosea.

Concursul va avea loc pe data de 20 octombrie, de la ora 10,00. Înscrierile se fac de la ora 9,00 în faţa Teatrului.

Distanţa de concurs va fi de 3 km, adică  3 ture pe un traseu în centrul oraşului.

Start (Teatru) – Biserica Catolică (punct de întoarcere) – str. Gróf Mikó Imre – B-dul 1 Decembrie 1918 – Sosire (Teatru).

Categorii de vârstă: până 10 ani, 11-15, 16-19, 20-39, 40-59 ani, peste 60 ani, separat femei şi bărbaţi.

Aşteptăm participarea şi acelora care nu vor să alerge, dar ar dori să facă o plimbare.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.