SOCIAL 17 iunie 2012

14 iunie – Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge

de Covasna Media | 540 vizualizări

Joia trecută, pe 14 iunie, Centrul de Transfuzie Sanguina Sfântu Gheorghe a organizat Campania de Donare de sânge pe teren în oraşul Apelor Minerale – Covasna.

Campania a fost una reuşită, prezentându-se un număr mare de potenţiali donatori începând de la primele ore ale dimineţii, la Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului Orăşenesc, locaţia stabilită pentru această acţiune.

Cadre medicale atât de la Spitalul de Cardiologie cât şi de la Spitalul Orăşenesc (medici, asistente medicale, ambulanţieri), funcţionari publici (poliţişti) din Ministerul Administraţiei şi Internelor, persoane civile din oraş şi localităţile adiacente au răspuns afirmativ la această acţiune umanitară, fiind prezenţi în faţa Spitalului chiar înainte de ora 8 (înainte şi de sosirea echipei CTS).

Aproape 60 de donatori noi sau vechi a fost bilanţul final al campaniei (dublul donatorilor faţă de celelalte campanii organizate în Covasna, unde numărul nu depăşea mai mult de 25-30 de donatori).O reuşită atât pentru CTS, cât si pentru covăsnenii care au făcut acest nobil gest, acela de a dona sânge, şi într-o zi  specială – Ziua Donatorilor de Sânge.

Mulţumesc persoanelor care au răspuns prompt în demararea şi organizarea acestei acţiuni, cadrelor medicale din ambele spitale, care ne-au sprijinit în această campanie, Parohiei Ortodoxe Voineşti,  Parohiei Romano-Catolice Covasna.

Echipei medicale din cadrul Centrului de Transfuzie, atât fetelor care vin pe teren (Kinga Dobai, Loredana Alexe, Carmen Horjan, Anna Maria Kocsis), cât şi fetelor care au rămas la bază (Szilvia Nyaguly, Carmen Alexandru, Gabriella Peter, Maria Szabo) le mulţumesc pentru devotamentul, munca şi respectul dedicat.

O echipa mică, dar cu… suflet mare în acelaşi timp!

Următoarea acţiune umanitară de acest gen este planificată pentru data de 29 iunie la Întorsura Buzăului.

Dr. Claudia Savu

Director Centrul de Transfuzie Sanguină Sf. Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.