SOCIAL 15 iunie 2020

122 de pachete cu alimente au fost livrate de voluntari pe perioada pandemiei

de Covasna Media | 1020 vizualizări

După instaurarea stării de urgenţă la mijlocul lunii martie, Primăria Sfântu Gheorghe a lansat alături de mai multe organizaţii civile un program de sprijinire a persoanelor în vârstă în acea perioadă cu multe restricţii.

Scopul programului, derulat în cooperare cu antreprenorii din oraş, a fost de a ajuta categoria cea mai vulnerabilă, astfel încât aceste persoane să nu fie nevoite să iasă din casă, fiindu-le livrate la domiciliu pachete care conțin produse alimentare de bază și produse de igienă.

Odată cu ridicarea restricţiilor de deplasare, numărul solicitărilor a scăzut foarte mult, astfel că programul va fi suspendat la sfârşitul acestei săptămâni.

Până la această dată, în cadrul programului au fost livrate la domiciliu 122 de pachete de alimente în trei localităţi din judeţ: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Covasna.

În total au fost implicaţi 60 de voluntari care au fost instruiți, iar pe durata programului au purtat mănuși și măști, pe teren formând echipe alcătuite din 3 persoane.

Programul a decurs fără probleme şi putem să anunţăm că nimeni nu a fost infectat cu virusul Sars-Cov-2.

Primăria Sfântu Gheorghe mulţumeşte Crucii Roşii – Filiala Covasna, pentru coordonarea programului, dar şi celor cinci ONG-uri implicate: Serviciul de Ajutor Maltez, Fundația Creștină Diakonia, Asociația Gondviseles, Asociația Caritas Alba Iulia și voluntarii Bisericii Evangheliste din Sfântu Gheorghe.

(Primăria Sfântu Gheorghe)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.