POLITICA 2 decembrie 2020

„Vreau ca următorii 4 ani de zile să fie cei mai valoroși din viața mea, din prisma lucrurilor pe care voi reuși să le fac pentru semenii mei” (P)

de Covasna Media | 1378 vizualizări

Interviu cu Olimpiu-Stelian Floroian, candidatul PNL Covasna pentru Camera Deputaților

Președintele Partidului Național Liberal, filiala Covasna, candidat pentru un loc în Camera Deputaților, se prezintă în fața electoratului, explicând motivația implicării sale în politică, obiectivele pe care le are pentru viitorul mandat de parlamentar și beneficiile pe care le-ar putea avea covăsnenii, în urma unei viitoare guvernări liberale.

 

O.C.: Ce ne puteți spune despre omul Olimpiu-Stelian Floroian?

O.S.F.: Am 56 de ani și sunt născut în zona Buzaielor din județul Covasna, acolo unde am crescut și m-am format, o regiune pe care o îndrăgesc în mod deosebit. Am trăit în ultimii ani în Sfântu Gheorghe și, de ceva vreme, petrec mult timp în București, din motive profesionale. Sunt căsătorit și tatăl unei fete de care sunt foarte mândru. Vin din mediul privat, am o experiență de 30 de ani în antreprenoriat, ceea ce poate explica și simpatia mea pentru liberalism. În acest moment sunt director general al Societății de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă din București.

 

O.C.: Sunteți în politică de câțiva ani buni. Ce vă motivează să-i dedicați timp și energie?

O.S.F.: Am intrat în politică aproape accidental, la invitația unui prieten. Am ajuns, apoi, să înțeleg cât de importantă este aceasta pentru societate și că, în esență, dacă vrei să faci ceva pentru oameni, pentru semenii tăi, pentru locurile din care te tragi, nu ai cum să eviți politicul. Trebuie să te implici, trebuie să cunoști oameni și să înveți cum poți să faci bine prin mecanismele pe care politica ți le oferă. Atât de mulți ani ne-am dorit democrație, dar atunci când am obținut-o, nu am profitat suficient de mult de ea. Sunt un om de dreapta și cred că o politică liberală, cu accent pe dezvoltare, stimularea economiei și a investițiilor poate aduce prosperitate și normalitate într-o țară mult prea încercată.

 

O.C.: Ați decis să candidați pentru un post în parlament. Care vă sunt obiectivele?

O.S.F.: Plec de la premisa pe care o enunțam și mai devreme: pot face mult bine și pot ajuta mulți oameni și multe instituții. Dar e nevoie să fiu învestit, într-un fel sau altul, de acești oameni, pentru a-i reprezenta. Mandatul de parlamentar ar da mult mai multă greutate cauzelor pe care eu le susțin, atât prin prisma oportunităților pe care le voi avea de a mă implica în activitatea legislativului, dar și prin relația pe care o voi putea avea cu un viitor guvern liberal, din această dublă postură: de președinte PNL Covasna, dar și de parlamentar.

 

O.C.: Care credeți că sunt aspectele cele mai importante pentru care românii ar trebui să aleagă soluția liberală?

O.S.F.: Guvernul liberal, împreună cu președintele Iohannis, a lansat un program de dezvoltare a României, în care cred cu tărie. Am obținut o finanțare fără precedent din partea Uniunii Europene, avem proiecte foarte ambițioase și oameni capabili să le implementeze. Putem să realizăm în câțiva ani, mai mult decât s-a făcut în ultimii 20 de ani, la nivel de investiții. Multe dintre ele privesc infrastructura și știm cât de mult poate cântări aceasta în perspectiva unor viitoare investiții private în România. Partidul Național Liberal a avut curajul și responsabilitatea de a-și asuma guvernarea într-un moment de criză și a demonstrat că poate gestiona și conduce țara într-un context extrem de greu. Cred că într-o situație de reconstrucție, post-pandemică, guvernul liberal poate face lucruri extraordinare pentru România, de această dată având în parlament un aliat și nu o permanentă frână.

 

O.C.: Care credeți că sunt cele mai importante lucruri pe care le-ați putea realiza în viitorul mandat de parlamentar?

O.S.F.: În primul rând vreau să fiu un partener activ al autorităților locale din județ, pentru a mă asigura că ele vor beneficia de finanțare și susținere. Sigur, mă voi dedica prioritar localităților românești din Covasna, dar vreau să fiu și un suport real al autorităților județene în privința marilor proiecte, care au o importanță fundamentală pentru viitorul județului: autostradă și drum expres, infrastructură feroviară, aeroport, spital regional etc.

Am și câteva proiecte foarte concrete, ce privesc comunitățile românești din zonă și pe care am convingerea că le pot realiza în următorii ani. În primul rând, cadastrarea integrală a localităților românești din județ, despre care primarii din zonă știu și înțeleg că este cheia oricăror proiecte de dezvoltare viitoare. În al doilea rând, infrastructura feroviară și reconectarea Întorsurii Buzăului la restul țării, prin reconstruirea podului de la Budila. Nu în ultimul rând, vreau să mă asigur că extinderea rețelei de gaz în zona Buzaielor se va realiza în perioada următoare. E un proiect complex, dar de mare importanță pentru oamenii de aici. Aș putea continua, sunt multe idei și sugestii care au venit din partea electoratului nostru în ultimele luni. Important este că oamenii trebuie să înțeleagă că vreau să fiu omul pe care-l caută atunci când au proiecte importante sau nevoi drastice și au nevoie de susținere la București.  Pot să fiu un canal de comunicare eficient cu viitorul guvern liberal și să îmi ajut comunitatea cum nu cred că a făcut-o până acum vreun alt parlamentar român. Vreau să am o voce în parlament și să nu fiu acolo doar formal, să încasez o leafă și să votez mecanic.

 

O.C.: Aveți un mesaj adresat covăsnenilor înaintea alegerilor din 6 decembrie?

O.S.F.: Românii trebuie să înțeleagă cât de important este votul din 6 decembrie. Știu că în contextul actual există o reticență din acest punct de vedere, dar oamenii trebuie să iasă la vot. În egală măsură, ei trebuie să nu-și irosească votul și să crediteze candidați și partide cu șanse reale de a intra în parlament. Nu sunt multe. E nevoie de un vot pragmatic, în favoarea interesului local, înțelegând oportunitatea pe care o reprezintă următorii 4 ani dacă județul Covasna va avea reprezentanți liberali la București. Sunt un om de bună credință, hotărât și muncitor. Vreau ca următorii 4 ani de zile să fie cei mai valoroși din viața mea, prin prisma lucrurilor pe care voi reuși să le fac pentru semenii mei.

Comandat de Partidul Național Liberal Covasna, realizat de SC Comparty SRL, AEP 11200025

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.