POLITICA 3 aprilie 2013

Victor Ponta: Ministerul Justiţiei trece la PSD. Liberalii au decis să nu ceară alt minister la schimb

de Covasna Media | 513 vizualizări

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri după-amiază, după şedinţa USL, că a propus, iar colegii liberali au acceptat, ca PSD să îşi asume Ministerul Justiţiei. Potrivit premierului, liberalii nu au solicitat alt minister în schimb. Victor Ponta va asigura interimatul până la numirea procurorilor. Varianta a fost confirmată ulterior de liderul liberal, Crin Antonescu. Acesta a spus că PNL înțelege altfel guvernarea și nu se cramponează de „bucățele de putere”.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după ședințaUSL, că portofoliul Ministerului Justiției trece la PSD, precizând că liberalii sunt de acord şi  că nu solicită alt portofoliu în schimb.

”Am încheiat ședința USL și vreau să vă anunț deciziile adoptate. Am avut o discuție pe tema exercitării mandatului de ministru al Justiției. Eu am propus colegilor de la PNL, pentru a nu mai exista vreun subiect de dispută, ca PSd să asume Ministerul Justiției și, evident,  pentru a păstra echilibrul la nivel guvernamental, PNL să ocupe un alt portofoliu. Decizia colegilor mei de la PNL a fost aceea de a accepta asumarea de către mine și de către PSD a portofoliului de la Justiție și nu au solicitat, nu au cerut în schimb niciun fel de minister”, a spus primul ministru.

Totodată, Ponta a afirmat că va rămâne interimar la Ministerul Justiției, apoi va face o nominalizare pentru preluarea funcţiei, precizând că opţiunea legată de viitorul ministru se îndreaptă spre o persoană care să nu fie membru de partid.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.