POLITICA 8 octombrie 2019

Vacantarea mandatului deputatului PSD Octavian Goga, fost membru PMP, nu a putut fi validată din lipsă de cvorum

de Covasna Media | 1295 vizualizări

Vacantarea mandatului deputatului PSD de Covasna Octavian Goga, fost membru PMP, condamnat la închisoare, nu a putut fi validată marţi, în Camera Deputaţilor, din lipsă de cvorum, singurele voturi favorabile fiind ale opoziţiei, în timp ce parlamentarii PSD, cu excepţia a trei dintre ei, nu au fost în sală.

Mandatul său urma să fie preluate de un membru PMP, Alexandru Teacă. Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, spune că PSD a rămas acelaşi partid care apără infractorii şi care nu mai are niciun fel de legitimitate să conducă România, după ce a suspendat şedinţa de plen a Parlamentului "pentru a face încă o dată bloc în jurul unui condamnat penal". "Sunt foarte, foarte optimist de rezultatul acestei moţiuni pentru că nu mai putem continua cu acest fel de a ne bate joc de voinţa cetăţenilor, de a ne bate joc de procedurile parlamentare", afirmă el. Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, spune că PSD a confiscat Parlamentul “pe persoană fizică", pentru favorizarea infractorilor, criticând modul în care social-democraţii au acţionat la şedinţa pentru vacantarea locului de deputat al lui Octavian Goga.

În sala de şedinţe au fost 157 de deputaţi, pentru cvorum fiind necesari 165.

Pentru validarea mandatului lui Goga, condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare, au votat 152 de parlamentari ai opoziţiei, împotrivă a votat un parlamentar, PSD un altul, de la Grupul minorităţilor  s-a abţinut de la vot, iar trei parlamentari - 2 de la PSD şu un altul de la minorităţi -  nu au votat.

Goga urma să fie înlocuit de un reprezentant al PMP Alexandru Teacă.

În schimb. conform listei de vot final de marţi, pentru Proiectul de Hotărâre privind contul de execuţie a bugetului Camerei Deputaţilor pe anul 2018 a existat cvorum, fiind înregistrate 266 de voturi favorabile.

News.ro

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.