POLITICA 20 februarie 2019

Un covăsnean pe lista UDMR la europarlamentare

de Daniela Luca | 2113 vizualizări

Ce obiective are tânărul politician

Președintele Asociației Miért (Conferința Tineretului Maghiar), Csongor Oltean, participă la cursa pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. El este unul dintre cei cinci candidați din partea UDMR. Tânărul activist speră să fie cât mai în față pe listă pentru a putea pune în lumină problemele tinerilor maghiari.

„Noi am știut de la bun început că vom avea un candidat de la asociația Miért. Aș putea să spun că de când suntem în Uniunea Europeană, Asociația Miért a avut candidați pe listele UDMR, însă de fiecare dată candidatul nostru a fost pe listă numai pe al cincilea loc. Noi sperăm că putem să prindem un loc mai în față pentru că dacă toți politicienii vorbesc despre tineri, atunci noi credem că e cazul să ne lase acolo și pe noi, chiar dacă nu în primii doi, am zis de mai multe ori despre locul trei” a declarat marți, pentru OBSEVATORUL DE COVASNA, Csongor Oltean.

În ceea ce privește lucrurile pe care și-ar dori să le schimbe dacă ar ajunge europarlamentar, tânărul a spus că ar vrea ca vocile tinerilor maghiari și problemele acestora să fie auzite. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, el este decis să lupte în continuare pentru ca cei care vor ajunge în Parlamentul European să nu neglijeze aceste subiecte vulnerabile.  

„Dacă aș ajunge să fiu europarlamentar aș lucra cu teme legate de tineret, având foarte multă experiență în proiecte Erasmus. (...) Toți politicienii vorbesc despre viitor. Viitorul înseamnă tineret. Noi am conceput un slogan aș putea spune. Dacă nu vom prinde un loc în față, oricum vom face campanie la sfârșit. Eu când m-am decis să fiu candidat am spus că eu nu voi face o campanie în care voi traversa toată țara în lung și în lat să-i îndemn pe tineri să meargă la vot. Este și acesta un lucru important, însă eu am început niște conversații cu grupuri țintă, grupuri focus, unde eu îmi fac notițe despre tot ceea ce înseamnă o muncă de europarlamentar pentru ei, pentru tineri mai ales. Peste trei luni voi avea foarte multe informații despre cum văd tinerii maghiari din țară. Dacă voi fi europarlamentar voi lucra cu aceste informații, cu aceste probleme pe care mi le-au comunicat. Dacă nu va fi să ajung acolo, atunci în prim-plan o să lucrez ca cei care vor ajunge europarlamentari să se ocupe de acele probleme ale tinerilor”, a mai spus Csongor Oltean.

Potrivit unui comunicat al UDMR transmis Agerpres, la începutul lunii martie Consiliul Permanent al Uniunii va stabili ordinea candidaților pe listă, ceilalți patru candidați fiind: Hegedus Csilla, Sogor Csaba, Vincze Lóránt şi Winkler Gyula.

Daniela Luca

(Sursă foto: Facebook)

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.