POLITICA 28 mai 2019

UDMR Covasna: Votul demonstrează că UDMR este vocea comunităţii maghiare şi nu poate fi evitată

de Agerpres | 797 vizualizări

Conducerea UDMR Covasna a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că rezultatul alegerilor europarlamentare de duminică reconfirmă poziţia Uniunii de lider al comunităţii maghiare din România, demonstrând, totodată, unitatea, puterea de mobilizare şi forţa acestei comunităţi.

„Votul, din perspectiva comunităţii maghiare, trebuie să vă spun că este un semnal foarte puternic. (...) Mesajul comunităţii maghiare a fost că nu puteţi construi o Românie fără să luaţi în considerare comunitatea maghiară, ăsta este mesajul principal al acestui vot, din punctul meu de vedere. Această comunitate ştie să se mobilizeze (...) Mesajul cred că este foarte clar - UDMR contează, UDMR nu poate fi evitată atunci când se discută orice problemă care vizează viitorul acestei ţări şi, mai mult decât atât, UDMR nu este un partid de 5-6%, ci este vocea comunităţii maghiare. Aşa trebuie văzută şi aşa trebuie să se discute cu UDMR”, a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, liderul organizaţiei locale UDMR.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor a apreciat faptul că electoratul a ieşit în număr mare la vot atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean, însă s-a arătat dezamăgit de faptul că în viitorul Parlament European vor intra, printre alţii, şi candidaţii PNL şi PMP, Rareş Bogdan şi Traian Băsescu.

„A fost cea mai mare prezenţă la vot la alegeri europarlamentare din istoria României. Oamenii, şi desigur vorbesc aici în primul şi în primul rând despre cetăţenii români de etnie maghiară, ne-au transmis, prin votul lor, mesajul că vor să continuăm lărgirea sferei legislaţiei şi a drepturilor minorităţilor naţionale. (...) Cel mai mare mesaj al cetăţenilor de etnie maghiară este că ei vor să fie reprezentaţi de maghiari şi nu de altcineva. (...) Cred că în 2019 discursul de tip fascist politic, practicat de unii politicieni români, e un păcat enorm şi pentru democraţia din România, dar şi pentru partidele româneşti, dar uite că, totuşi, doi oameni au intrat în Parlament, fiind pe listele propriilor partide, respectiv PNL şi PMP. Este incredibil şi, totodată, trist acest lucru”, a afirmat Tamas Sandor, care este şi preşedintele UDMR Covasna.

Potrivit acestuia, UDMR a obţinut în judeţul Covasna peste 51.000 de voturi, subliniind că acest rezultat foarte bun se datorează şi efortului făcut de cei aproape 500 de oameni care s-au implicat în realizarea acestei campanii electorale, printre care primari, consilieri locale, preoţi, organizaţii de tineret şi de femei. (...)

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 29 mai 2019
si asta nu e comentariu nazionalist?
votul demonstreaza ca pe 57% din populatia judetului o doare in cot de politicieni
si 29% din electorat mai crede in povesti
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.