POLITICA 7 iulie 2009

UDMR Covasna recrutează specialişti

de Covasna Media | 777 vizualizări
Conducerea organizaţiei caută oameni pentru a-i pune în fruntea deconcentratelor, în perspectiva unei eventuale reîntoarceri la guvernare

Preşedintele organizaţiei teritoriale UDMR Covasna Trei Scaune de Jos, senatorul Albert Almos, a anunţat că formaţiunea sa se află în căutarea unor specialişti pentru conducerea deconcentratelor, de care ar avea nevoie într-un viitor pe care el îl

Conducerea organizaţiei caută oameni pentru a-i pune în fruntea deconcentratelor, în perspectiva unei eventuale reîntoarceri la guvernare

Preşedintele organizaţiei teritoriale UDMR Covasna Trei Scaune de Jos, senatorul Albert Almos, a anunţat că formaţiunea sa se află în căutarea unor specialişti pentru conducerea deconcentratelor, de care ar avea nevoie într-un viitor pe care el îl apreciază drept „apropiat“.

„O să căutăm şi aşteptăm să se prezinte specialişti pentru un viitor apropiat, cred eu, pentru conducerile instituţiilor deconcentrate, ca să nu fim surprinşi că de la o zi la alta trebuie să nominalizăm conducătorii pentru aceste instituţii. Cei care vor să lucreze în fruntea instituţiilor, până atunci să şi monitorizeze puţin activitatea acestora”, a spus senatorul Albert Almos.

Practic, are loc un fel de recrutare de specialişti, preşedintele executiv al UDMR Covasna, Ordog Lajos, afirmând şi el că Uniunea va aplica, „fără jenă“, aceleaşi tactici care au fost aplicate până acum şi de alţii în privinţa deconcentratelor.

În privinţa modului în care UDMR îşi concepe viitorul, preşedintele organizaţiei teritoriale din Covasna spune că o variantă ar fi ca UDMR să fie la guvernare cu PNL sau cu o parte a Guvernului actual, situaţie în care s-ar vorbi de un Guvern minoritar, la fel ca în cei doi de colaborare UDMR – PNL.

Referindu-se la conlucrarea în teritoriu, Albert Almos a afirmat că în judeţ UDMR nu colaborează bine nici cu PSD, nici cu PD-L, iar la nivel naţional, din experienţa anilor precedenţi, se pare că PSD având specialişti în administraţie şi la guvernare comunicarea a funcţionat puţin mai bine.

Întrebat dacă în perspectiva prezidenţialelor se pregătesc să intre la guvernare, Albert nu a răspuns direct dar a afirmat că fiecare partid care participă la o alegere generală doreşte să guverneze.

„Eu consider, şi experienţa tristă de o jumătate de an o arată, că în situaţia când suntem la guvernare sau sprijinim şi există o înţelegere cu guvernanţii atunci problemele noastre sunt mult mai bine tratate”, a mai spus preşedintele UDMR Covasna.

DN 12 ar putea fi blocat

În acest context, el a dat exemplul DN 12, pentru care organizaţia UDMR Covasna ia în calcul posibilitatea de a-l bloca pentru o anumită perioadă, în cazul în care nu vor începe în curând lucrările la tronsonul care trece prin Covasna şi Harghita.

Albert Almos a declarat că deşi are informaţii că licitaţia a fost organizată, nu s-ar dori alocarea fondurilor de investiţie în această zonă, fapt care îl nemulţumeşte. „Am văzut proiectul, dl ministru ne-a povestit unde o să înceapă lucrările, deocamdată nu s-a întâmplat nimic, eu ştiu că licitaţia s-a organizat, numai că nu se doreşte alocarea fondurilor de investiţii în judeţul Covasna. Sar putea să luăm o decizie ca pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă să blocăm DN 12 din această cauză”, a spus senatorul UDMR de Covasna.

Liderul organizaţiei teritoriale din Covasna crede că la acţiunea UDMR din judeţ s-ar ralia şi alţii, având în vedere că o parte importantă din circulaţia în ţară se derulează pe această arteră de la Chichiş la Braşov, Bistriţa şi apoi în Moldova, prin urmare ar fi interesul mai multor părţi să se implice într-un asemenea protest.

Potrivit ultimelor date prezentate de primarul Antal Arpad, lucrările la DN 12, care trece prin Covasna şi Harghita, urmau să înceapă în semestrul al doilea din acest an, distanţa dintre Topliţa şi Chichiş fiind programată a fi terminată în doi ani.

Contractul de execuţie a DN 12 Chichiş-Topliţa a fost semnat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) în data de 16 martie, iar drumul este prevăzut în programul de reabilitare pentru anul 2009 din fonduri asigurate de către Banca Europeană de Investiţii.

Ana Sidon

Teme articol: UDMR conducere deconcentrate
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Ion Ciobanu, 8 iulie 2009
UDMR are tot interesul sa tina cat mai jos zona asta. Asa isi iau voturile fara bataie de cap. Peste tot unde se traieste bine si unde nivelul de civilizatie e ridicat oamenii au tendinta citeste integral
Vali, 7 iulie 2009
Imi pare rau D-le pita-gora, dar in legatura cu tema autonomiei cam sunteti in urma... cam la secolul mentionat. In Europa nu este un caz izolat ceea ce se cere aici. Politica lui UDMR sigur ca n-a citeste integral
criss, 7 iulie 2009
pita-gora faci pariu ca apare Vali si se ia de comentariul tau?
pita-gora, 7 iulie 2009
Daca UDMR ar fi fost un partid de isprava cum nu e,cu interesul de a nu lasa in saracie aceasta zona cum a lasat-o,in 20 de ani cat a stat la guvernare cu functii inclusiv de viceprim ministru,Har-Cov citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.