POLITICA 14 mai 2009

Tökés László „bate câmpii”

de Covasna Media | 538 vizualizări
Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, şi cel al PD-L Covasna, Gheorghe Baciu, afirmă că episcopul Tökés László „bate câmpii” atunci când vorbeşte de epurare etnică la schimbarea şefilor de la IŞJ Covasna, şi este neinformat. Deputatul Horia Grama a declarat că Tokes Laszlo habarnare ce vorbeşte şi „bate câmpii“. „Să ne spună pe cine am epurat etnic. Îl invit să se uite în organigrama IŞJ să vadă câţi sunt

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, şi cel al PD-L Covasna, Gheorghe Baciu, afirmă că episcopul Tökés László „bate câmpii” atunci când vorbeşte de epurare etnică la schimbarea şefilor de la IŞJ Covasna, şi este neinformat.

Deputatul Horia Grama a declarat că Tokes Laszlo habarnare ce vorbeşte şi „bate câmpii“. „Să ne spună pe cine am epurat etnic. Îl invit să se uite în organigrama IŞJ să vadă câţi sunt români şi câţi sunt maghiari, ca să se convingă”, a spus Grama. Deputatul social-democrat a afirmat că nu este vorba de nicio epurare etnică, amintind de câţiva şefi maghiari de deconcentrate care vor fi susţinuţi în continuare de PSD Covasna, cum este cel de la Direcţia de Sănătate Publică sau şeful şi adjunctul lui de la Inspectoratul Teritorial în Construcţii.

Totodată, preşedintele PD-L Covasna, Gheorghe Baciu, a declarat şi acesta că PD-L nu a schimbat pe nimeni la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, din contră, a păstrat-o în funcţie pe inspectorul general Keresztely Irma. Aceasta primise de la minister ordin de demitere din funcţie, dar a şi fost numită la loc, la susţinerea PD-L, ea fiind membru UDMR.

La nivelul adjuncţilor IŞJ Covasna, unul revine PSD şi altul PD-L, în cazul democraţilor fiind păstrată aceeaşi persoană, Maria Solomon, iar din punctul de vedere al PSD Covasna a fost schimbat Farkas Csaba cu Ligia Ghinea.

„Dl pastor bate câmpii, dacă şeful IŞJ a fost demis şi numit la loc, cum poate să spună că este epurare etnică!”, a spus Baciu. De asemenea, şi preşedintele PD-L Covasna a spus că îi vor susţine în funcţie pe directorii de la Direcţia Sanitar Veterinară, de la Oficiul Concurenţei şi alţii. Tokes Laszlo a criticat ieri în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Oradea schimbarea directorilor de instituţii deconcentrate pe criterii politice, pe care o consideră sinonimă cu încercarea de „purificare“ a liderilor de etnie maghiară. El a făcut referire la inspectoratele şcolare din Covasna şi Harghita.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dan, 15 mai 2009
Un imbecil,...ce sa te astepti de la un idiot ca asta. Pe vremea lu' Mihai Viteazu, a mai fost un popa maghiar care se baga in seama.Pana la urma tot secuii i-au taiat capul :P
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.