POLITICA 9 octombrie 2008

Toată lumea vrea, dar nimeni nu poate

de Covasna Media | 671 vizualizări
Colegiul din Întorsura Buzăului e dorit de aproape toţi liderii partidelor româneşti din judeţ

Liderii partidelor româneşti din judeţ încep să se pregătească pentru alegerile parlamentare şi, deşi după eşecul Alianţei Româneşti la alegerile locale, toţi preşedinţii de partide au susţinut că nu mai e posibilă o alianţă pentru alegerile generale, declaraţiile sau mai îndulcit un pic. Chiar dacă ideea alianţei este în continuare respinsă de liderii de partide, toţi şi-au arătat disponibilitatea pentru a se întâlni şi a discuta pe marginea acestei idei. Liderul PSD Covasna, Horia Grama, este cel care a readus în discuţie săptămâna trecută posibilitatea unei alianţe. „Noi suntem dispuşi să facem Alianţă, ca să nu se irosească voturile. PSD este deschis la orice discuţie, cu argumente, din păcate nu am văzut prea multă receptivitate. Poate în al 12-lea ceas vom ajunge la o soluţie. Suntem deschişi şi chiar invit dacă au disponibilitate să stăm la masă să discutăm această problemă“, a

Colegiul din Întorsura Buzăului e dorit de aproape toţi liderii partidelor româneşti din judeţ

Liderii partidelor româneşti din judeţ încep să se pregătească pentru alegerile parlamentare şi, deşi după eşecul Alianţei Româneşti la alegerile locale, toţi preşedinţii de partide au susţinut că nu mai e posibilă o alianţă pentru alegerile generale, declaraţiile sau mai îndulcit un pic. Chiar dacă ideea alianţei este în continuare respinsă de liderii de partide, toţi şi-au arătat disponibilitatea pentru a se întâlni şi a discuta pe marginea acestei idei.

Fără nume

Liderul PSD Covasna, Horia Grama, este cel care a readus în discuţie săptămâna trecută posibilitatea unei alianţe. „Noi suntem dispuşi să facem Alianţă, ca să nu se irosească voturile. PSD este deschis la orice discuţie, cu argumente, din păcate nu am văzut prea multă receptivitate. Poate în al 12-lea ceas vom ajunge la o soluţie. Suntem deschişi şi chiar invit dacă au disponibilitate să stăm la masă să discutăm această problemă“, a declarat Grama, cu menţiunea că la o asemenea discuţie ar trebui luată în calcul şi o ierarhie a partidelor în zonă. Horia Grama a mai declarat că este prematur să avanseze numele unui candidat care să fie susţinut de alianţă. „Nu vreau să speculez şi să avansez vreun nume, pentru că aş omorî din start ideea. Într-o primă fază important este să ne întâlnim şi să negociem, pentru a vedea exact cine ce şanse are, cine şi cum se implică şi abia apoi să cădem de acord“, a spus liderul PSD Covasna, care a adăugat că nu a fost contactat de absolut nimeni, deocamdată. Tot el crede că, dacă partidele româneşti nu cad la înţelegere, UDMR are toate şansele să ia şi acest colegiu la redistribuire.

Presiune pe filiale

Liderul PNL Covasna, Marius Obreja, care a avut o alianţă puternică cu PSD la alegerile locale în Întorsura Buzăului, reuşind să scoată un viceprimar, este mai puţin pesimist în ceea ce priveşte alegerea unui deputat român în Colegiul IV. „Absolut toate calculele ne arată că deputatul de pe Colegiul Covasna - Întorsura Buzăului va aparţine unui partid românesc. Sigur că sunt deschis la discuţii cu liderii celorlalte partide, dar practic, nu văd cum ar fi posibilă o alianţă. Cine crede că este posibilă o astfel de alianţă este hei-rupist“, a spus Marius Obreja. Acesta a mai susţinut că, pe de o parte, presiunea de la centru este imensă pentru filiale pentru a obţine cât mai multe voturi în teritoriu, voturi care vor merge la redistribuire, pe de altă parte, orice alianţă juridică pe următorii patru ani presupune o creştere a pragului electoral şi modificarea imaginii partidului.

Curat murder

Prim-vicepreşedintele PD-L Covasna, deputatul Petre Străchinaru, a fost şi mai tranşant şi a declarat că este „o prostie“ ideea PSD privind susţinerea, de către partidele româneşti, a unui candidat comun în colegiul din zona oraşelor Întorsura Buzăului - Covasna. Cu toate acestea, şi PD-L şi-a arătat disponibilitatea pentru discuţii. La fel de hotărât s-a arătat şi liderul PRM Covas na, Gică Agrigoroaie, care a invocat aceeaşi presiune de la centru în vederea obţinerii a cât mai multe voturi în teritoriu. „Suntem de acord, dar alianţă nu poate să fie“ a spus liderul PRM, care a declarat că este oricând gata să participe la discuţii, dar că nu vede în mod concret cum s-ar putea realiza alianţa.

Bianca Stupu

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.