POLITICA 24 februarie 2023

Tăras Silviu: „Nu am omis niciun program care putea să ofere ceva”

de Daniela Luca | 950 vizualizări

Cea mai importantă reușită de anul trecut pentru Primăria Chichiș este faptul că s-au depus o serie de proiecte pentru toate măsurile deschise, spune primarul Tăras Silviu, contactat în cadrul campaniei Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul pe 2023”. În ceea ce ține de obiectivul pentru 2023, edilul spune că provocarea cea mai mare o reprezintă începerea lucrărilor în cadrul proiectelor de finanțare câștigate. 

„Sunt două realizări de fapt care cred că sunt cele mai importante. Una este că am putut să finalizăm școala, iar cealaltă este că am putut să depunem proiecte pentru toate măsurile deschise care au fost finanțabile pentru comuna Chichiș. Deci am depus proiecte pe toate măsurile deschise, unde am putut să depunem, de la AFM, până la PNRR și toate programele de finanțare. Nu am omis niciun program care putea să ofere ceva. Bine, au fost și eșecuri, pentru că nu toate aceste proiecte au fost declarate câștigătoare, dar pentru mine înseamnă o liniște sufletească, pentru că știu că eu am făcut tot posibilul pentru a primi finanțări și am și primit la foarte multe proiecte. Faptul că am terminat o investiție, poate că nu e la fel de importantă ca această realizare, legată de finanțările obținute”, ne-a spus Tăras Silviu. 

Începerea execuției lucrărilor în cadrul proiectelor care au fost câștigate anul trecut se încadrează la capitolul obiective pentru autoritățile locale din Chichiș. 

„Cea mai mare investiție este aceea cu modernizarea străzilor din localitatea Chichiș. Mai întâi trebuie să facem recepția la lucrările de canalizare. Lucrarea este în curs, dar trebuie să ne grăbim ca să putem să licităm și să ajungem să deschidem șantierul anul acesta. Deci asta este cea mai mare provocare. Bineînțeles că marea provocare este să muncim acum foarte mult pentru acele proiecte care au fost câștigate anul trecut, pentru că fiecare este într-un alt stadiu de implementare și în fiecare zi trebuie să facem pentru fiecare dintre aceste lucruri câte ceva. Lucrurile nu se fac singure”, ne-a mai spus edilul. 

Această știre face parte din campania „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul pe 2023”, lansată de redacția CovasnaMedia și Observatorul de Covasna. În cadrul demersului, am întrebat mai mulți reprezentanți ai autorităților locale care este cea mai mare realizare pentru instituția pe care o conduc înregistrată în 2022 și care este cel mai ambițios obiectiv pentru anul 2023.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.