POLITICA 6 iulie 2009

Şi-a găsit partid...

de Covasna Media | 810 vizualizări
Ştefan Joos, fost preşedinte al Sanitas Covasna şi singurul independent din Consiliul Judeţean, s-a înscris în PSD

Singurul consilier judeţean independent din cadrul Consiliului Judeţean Covasna (CJ), fostul preşedinte Sanitas, Ştefan Joos, a devenit membru PSD după ce în urmă cu o lună a anunţat că renunţă la activitatea sindicală şi este deschis ofertelor politice. El a admis că renunţarea la independenţă i-ar putea dezamăgi pe unii susţinători ai lui, care lau votat ca independent, însă a ţinut să menţioneze că nu a primit voturi pentru funcţia de

Ştefan Joos, fost preşedinte al Sanitas Covasna şi singurul independent din Consiliul Judeţean, s-a înscris în PSD

Singurul consilier judeţean independent din cadrul Consiliului Judeţean Covasna (CJ), fostul preşedinte Sanitas, Ştefan Joos, a devenit membru PSD după ce în urmă cu o lună a anunţat că renunţă la activitatea sindicală şi este deschis ofertelor politice.

El a admis că renunţarea la independenţă i-ar putea dezamăgi pe unii susţinători ai lui, care lau votat ca independent, însă a ţinut să menţioneze că nu a primit voturi pentru funcţia de lider sindical, ci pentru ce a făcut pentru oameni de-a lungul acestei perioade.

„Timp de 10 ani m-am bătut pentru social-democraţie ca lider sindical, dar după o astfel de perioadă am considerat că este bine să rămân lângă aceste principii şi aproape de cei care m-au trimis în Consiliul Judeţean şi miau dat votul“, a spus Ştefan Joos. Decizia lui Joos a fost salutată de preşedintele PSD Covasna, depu tatul Horia Grama, care consideră că era normal ca un membru sindical, care vine din zona socială, să adere la un partid social-democrat.

Grama a declarat că în opinia sa înscrierea lui Joos în PSD va aduce un aport în ceea ce priveşte dezvoltarea organizaţiei judeţene şi în acelaşi timp spune că un consilier cu susţinere politică poate să ducă mai uşor la final anumite proiecte, decât de unul singur.

Totodată, preşedintele PSD Covasna a mai subliniat că oferta pe care fostul lider Sanitas Covasna a avut-o în campania electorală pentru locale, când a candidat independent pentru poziţia de con silier judeţean, nu intră în contradicţie cu faptul că a devenit membru PSD.

Întrebat dacă după ce PSD a ajuns la putere au existat mai multe cereri de înscriere în partid, la nivel de judeţ, deputatul de Covasna a admis că au fost asemenea solicitări, dar nu au făcut campanii de atragere de noi membri şi nici nu ştie câte asemenea iniţiative au existat.

Ştefan Joos are în spate o activitate de 10 ani în viaţa sindicală şi a anunţat acum o lună că s-a retras definitiv din acest domeniu şi este timpul pentru o nouă orientare. Acesta şi-a motivat atunci retragerea şi prin modul în care a pierdut toamna trecută alegerile pentru conducerea Sanitas Covasna, spunând că a fost „înjunghiat pe la spate“, fapt care l-a determinat să se gândească la ce va face în continuare.

În acest context, el s-a arătat deschis unei cariere politice şi a spus că aşteaptă oferte din partea liderilor politici.

Un alt independent, consilierul local Mădălin Guruianu, a intrat şi el în politică acum câteva luni, fiind inspirat de alegerea lui Crin Antonescu în fruntea PNL. Guruianu a devenit astfel consilier local PNL, înainte fiind singurul consilier local independent din cadrul CL Sfântu-Gheorghe.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
sanitas, 6 iulie 2009
Dezamagitii spun ca esti un parvenit. SI STII BINE DE CE .O a doua sansa nu o sa mai fie, nici macar in partidul cu care te ai pupat din interes.Sa nu spui ca nu i adevarat ca o sa sunam niste citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.