POLITICA 28 septembrie 2018

Senatul a adoptat tacit reducerea numărului de parlamentari la 300

de Covasna Media | 912 vizualizări

Senatorul Gheorghe Baciu (PMP) salută acest fapt şi speră cu nu este „o scăpăre“ a majorităţii parlamentare

„În calitate de semnatar-inițiator al proiectului legislativ al Partidului Mișcarea Populară privind reducerea numărului de parlamentari la 300, îmi exprim satisfacția pentru adoptarea acestuia de către Senat. Sper că aprobarea tacită a acestei inițiative legislative să nu se datoreze unei „scăpări“, neatenției reprezentanților majorității parlamentare în derularea procesului legislativ, ci conștientizării de către aceștia a necesității de a intra în legalitate constituțională, în conformitate cu rezultatele referendumului din anul 2009 privind reducerea la 300 a numărului de parlamentari.

 În plină campanie pentru un nou referendum, cred că parlamentarii puterii au realizat, chiar dacă nepermis de târziu, faptul că numai respectând voința populară exprimată atunci, în 2009, se pot valida și implementa legal și rezultatele inițiativei parlamentare de a supune modificarea Constituției României în privința redefinirii familiei prin referendumul programat în 6 -7 octombrie 2018. Ceea ce dă posibilitatea ca Proiectul de modificare a Legii nr. 208 din 2015 pentru alegerea Senatului și Camerei Deputaților și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, aprobat în această săptămână de Senatul României să fie înscris în ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților din săptămâna viitoare și să fie adoptat ca un semnal în perspectiva validării și legiferării rezultatelor noului referendum.

Numai așa actuala putere își poate demonstra reala preocupare faţă de voinţa poporului exprimată prin referendum. Doar așa îsi poate dovedi voința politică de a respecta rezultatele acestui demers constituțional, putând  deveni astfel credibilă în mesajele pe care le transmite zilele acestea cu referire la referendumul convocat pentru 6-7 octombrie a. c.

Senator Gheorghe Baciu,

Partidul Mișcarea Populară

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.