POLITICA 14 iulie 2022

Școala de Comunicare a adunat zeci de politicieni liberali la Covasna

de Covasna Media | 1274 vizualizări

Orașul stațiune Covasna a fost zilele trecute gazda unui eveniment de marcă pentru lumea liberală din România – „Școala de Comunicare”, în organizarea Societății Liberale, a Institutului de Studii Populare și a Fundației „Hanns Seidel” din România. Este pentru prima oară când un asemenea eveniment, care reunește politicieni liberali din întreaga țară, se desfășoară în județul nostru.

Lucrările școlii au fost deschise de Olimpiu Stelian Floroian - președinte PNL Covasna, Stelian Buzilă - președintele PNL Harghita și Cristi Lazăr - subsecretar de stat la Ministerul Culturii, Violeta Vijulie – director executiv al Institutului de Studii Populare, iar pe parcursul cursurilor participanților li s-a alăturat Adrian Veștea – președintele PNL Brașov.

Premisa de la care a pornit acest eveniment este că în politică și în administrație este la fel de important să livrezi rezultate și să comunici aceste rezultate. De aceea, persoanele publice au o nevoie permanentă de pregătire pentru a-și perfecționa abilitățile de comunicare și a fi la curent cu cele mai noi tehnici de promovare.

Agenda școlii a cuprins cursuri interactive de vorbit în public direct și în fața camerei de luat vederi, compoziția discursului public, argumentație, elemente de comunicare non-verbală și tehnici de promovare pe canale online și offline. 

„Am ales Covasna și nu ne-a părut rău, în egală măsură pentru că avem o relație foarte bună cu colegii de aici, dar și pentru că, la recomandarea lor, am dorit să le arătăm liberalilor din întreaga țară ce locuri minunate pot vizita, cât de ospitalieri sunt covăsnenii și ce unități de cazare ofertante sunt aici. Am găsit un mediu excelent pentru cursurile noastre, iar participanții au apreciat extraordinar de mult locul de desfășurare a școlii în acest an”, a declarat Violeta Vijulie, organizator.

„Ne bucurăm că în Covasna a avut loc un eveniment atât de important pentru lumea liberală și credem că aceasta a fost o ocazie foarte bună pentru colegii din teritoriu ca, pe lângă faptul că au vizitat niște locuri minunate, să se și familiarizeze mai mult cu problemele specifice ale populației din zona noastră și cu provocările politice cu care noi ne confruntăm. Sperăm că, înțelegând mai bine specificul local, colegii din țară ne vor înțelege mai bine și vor susține, atunci când vor avea ocazia, solicitările noastre”, a subliniat Olimpiu Floroian, președintele PNL Covasna.

„A fost o bucurie să pot să particip la acest eveniment și să le vorbesc colegilor despre comunicare online și offline, ținând cont că e o temă foarte actuală și ofertantă, iar participanții au fost extrem de interesați și deschiși. A fost, în egală măsură, o ocazie foarte bună de a cunoaște oameni din toată țara, oameni activi, implicați și preocupați de comunicare”, spune Daniel Santa, prezent în calitate de editor de presă și specialist în comunicare.

Societatea Liberală este un ONG, înființat în martie 2014, care promovează drepturi și libertăți, dar și o mai mare implicare a oamenilor pentru construirea unei societăți funcționale, care suplimentează autoritatea statului.

În ultimii 5 ani, echipa de la Societatea Liberală a dezvoltat peste 40 de evenimente – conferințe, traininguri, seminarii, cu diferite subiecte: comunicare, leadership, politici publice, administrație publică, economie, cultură etc., iar peste 2.000 de persoane au participat la aceste acțiuni.

(Sursa: comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.